Τo Festival FunBasket έρχεται στην Καβάλα!

Η γιορτή του μπάσκετ που διοργανώνεται από την ΕΟΚ αφορά αθλητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 8 ετών – Θα φιλοξενηθεί στο κλειστό των Ποταμουδίων και σ’ αυτό συμμετέχουν όλες οι ομάδες μπάσκετ της πόλης

Η γιορτή του μπάσκετ για τους μικρούς φίλους του ετοίμασε βαλίτσες για έναν ακόμη προορισμό: Στις 9 Δεκεμβρίου η Καβάλα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει το Festival FunBasket, βοηθώντας οι συστάσεις με το άθλημα που όλοι αγαπάμε να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ΕΟΚ στο πλαίσιο ανάπτυξης του μπάσκετ σε μικρές ηλικίες και σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ φιλοξενεί την εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων. Η ώρα διεξαγωγής για τους/τις μαθητές/μαθήτριες του Νηπιαγωγείου είναι 09.00-10.30, ενώ για τους μαθητές της Α’ & Β΄ τάξης του Δημοτικού 10.30-12.00.Στο Festival FunBasket θα συμμετάσχουν τα Σωματεία: ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας, Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας και Πάνθηρες Καβάλας.

Λίγα λόγια για το Festival FunBasket

Το Festival FunBasket είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 8 ετών, ενθαρρύνοντας τα να ενταχθούν στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης μέσω παιγνιωδών ασκήσεων, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του αθλήματος.

Στο FunBasket μπορούν να συμμετάσχουν μαθήτριες/μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού (4 έως 8 ετών) καθώς και αθλήτριες/αθλητές των σωματείων της περιοχής που διεξάγεται.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι προσαρμοσμένος για την ηλικία και το ύψος των νεαρών αθλητών. Λόγω του εύρους ηλικίας και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων το ασκησιολόγιο και ο εξοπλισμός διαφέρουν για τους μαθητές/αθλητές των ηλικιακών ομάδων 4-6 και 6-8 ετών.