Ντίνος Διαλεκτόπουλος: Ένα βιωματικό μάθημα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες [φωτογραφίες]

Ο Καβαλιώτης αθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας βρέθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού-Πετροπηγής-Ποντολίβαδου για να διδάξει αλλά και να διδαχτεί από τα παιδιά μαθήματα ζωής

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες είναι κάτι παραπάνω από μια ακόμη Παγκόσμια Ημέρα, καθώς αποτελεί μια αφορμή για να «μπούμε» στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες. Όταν αυτός ο σκοπός γίνεται βιωματικός, τα συμπεράσματα και συνεπώς το νόημα της ημέρας είναι ακόμη πιο εύληπτο.

Αυτό ακριβώς έκανε για ακόμη μια φορά ο Καβαλιώτης αθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας και του Συλλόγου ΑμεΑ «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ», Ντίνος Διαλεκτόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού-Πετροπηγής-Ποντολίβαδου για ένα διαφορετικό μάθημα, μετά από πρόσκληση του Σχολείου.

Ο Ντίνος έπαιξε με τους μαθητές, τις μαθήτριες, αλλά και με το εκπαιδευτικό προσωπικό, κάνοντας πράξη το «έλα στη θέση μου», για να δουν πραγματικά πώς είναι η καθημερινότητα ενός ανθρώπου με αναπηρίες, αλλά από την άλλη και πώς αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράγματα «δεδομένα» για τους υπόλοιπους ανθρώπους, όπως είναι ο αθλητισμός, αρκεί να υπάρχει σεβασμός από το κοινωνικό σύνολο.

Από την άλλη και ο Ντίνος πήρε το… δικό του μάθημα για το πόσο ευαίσθητα είναι τα παιδιά απέναντι στα Άτομα με Αναπηρίες, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και κάνοντας αμέτρητες ερωτήσεις, με τον αθλητή να διαπιστώνει για ακόμη μια φορά ότι τα καλύτερα μαθήματα ζωής δίνονται στα «γήπεδα» της ζωής, με ένα από αυτά να είναι και το σχολείο.