ΑΟ Καβάλα: «Ξέσπασε» στο 2ο ημίχρονο. 6-1 τη Βέροια

Το «καραβάκι» ανέτρεψε το σκορ και την κακή εικόνα του 1ου μέρους με μια εξαιρετική εμφάνιση στην επανάληψη – Χατ-τρικ ο Γκέκας, δύο γκολ ο MVP Τζελίδης και ένα γκολ ο Παπαδόπουλος

Ενα ξέσπασμα στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, όταν σε διάστημα 4 λεπτών σημείωσε 3 γκολ, ήταν αρκετό για την ομάδα της Καβάλας να «ξεκολλήσει» από το… ενοχλητικό 1-1 του ημιχρόνου στον αγώνα με τη Βέροια και να πάρει τη νίκη στο «Ανθή Καραγιάννη» το απόγευμα της Κυριακής 10/12 με σκορ 6-1!

Το ξεκίνημα της Καβάλας μόνο θετικό δεν ήταν μπροστά στους λιγοστούς σχετικά φιλάθλους της ομάδας που κατέβηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι, που κάποιες άλλες εποχές χαρακτηριζόταν ως ένα μεγάλο ντέρμπι της Βορείου Ελλάδος. Ο ΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ που σημείωσε ο Χατζηπάντος στο 22ο λεπτό. Η αντίδραση του συγκροτήματος του Τίμου Καβακά ήταν άμεση και απάντησε αμέσως με τον Τζελίδη, ωστόσο μέχρι το τέλος του 45λεπτου δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Αυτό έγινε με το ξεκίνημα της επανάληψης και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, γεγονός που διασκέδασε τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ στη συνέχεια το γήπεδο… «έγερνε», με τη Βέροια να παίζει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντιμπόγκουε (με 2η κίτρινη κάρτα) και κάπως έτσι ήρθε το εντυπωσιακό 6-1 που είναι και η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα γκολ

– Στο 22ο  λεπτό η Βέροια κάνει το 0-1 με τον Χατζηπάντο ύστερα από σέντρα του Γρατσιάνου, όμως στην αμέσως επόμενη φάση ο ΑΟΚ ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζελίδη που έκανε το 1-1 στο 24’
– Με το «καλημέρα» του 2ου μέρους η Καβάλα παίρνει το προβάδισμα με 2-1 με κεφαλιά του Τζελίδη (που αναδείχτηκε και MVP του αγώνα) στο 49’, ενώ στο επόμενο λεπτό γίνεται το 3-1 από τον Γκέκα που έβαλε έξυπνα το πόδι σε σουτ του αντίπαλου τερματοφύλακα.
– Στο 53’ ο δείκτης του σκορ ανεβαίνει στο 4-1 και πάλι από τον Γκέκα ύστερα από ωραίο συνδυασμό του Παπαδόπουλου με τον Τζελίδη και σέντρα του τελευταίου. Ο Κοσμάς Γκέκας κάνει χατ – τρικ στο 69’ με σουτ και γράφει το 5-1.
– Το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε μετά από φάση διαρκείας και πλασέ του Παπαδόπουλου σε κενή εστία.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης, Δαλιανόπουλος (75’ Παπαδόπουλος), Περδίκης (69’ Δερμιτζάκης Π.), Σμίλτος, Γκέντζογλου, Σαλπιγγίδης (75’ Γιαγτζίδης), Τζελίδης, Γκέκας (69’ Δερμιτζάκης Α.), Παπαδόπουλος Β., Αλτιντζής (33’ Ιωαννίδης).
Βέροια: Τζανασίδης, Παναγιωτίδης, Βασιλακάκης, Τζημογιάννης, Ντιμπόγκουε, Βασιλειάδης, Μηλικιώτης (56’ Καρασαρίδης), Μιχαηλίδης (56’ Κετόγλου), Γρατσιάνος (61′ Χαβιαρόπουλος), Ζε Εσσόνο (61′ Γιαγτζίδης), Χατζηπάντος (61’ Γαλόπουλος).