Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Η Ακαδημία του συλλόγου επιλέχτηκε να είναι ανάμεσα στις 50 σε όλη την Ελλάδα που θα συμμετέχει στο 2ο κύκλο του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026

Την ένταξη της στο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η Ακαδημία Μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας. Πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 178 ακαδημίες 128 ποδοσφαίρου και 50 μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές συμμετέχουν συνολικά 18.000 παιδιά, τα οποία, μέσω του προγράμματος, λαμβάνουν – μεταξύ άλλων – αθλητικό εξοπλισμό και προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, ενώ έχουν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Μέσα από το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους έχουν πρόσβαση σε ειδικό επιστημονικό υλικό για θέματα που αφορούν πολλά ιατρικά πεδία, μέσω της online πλατφόρμας του προγράμματος Sports Academies Online.

Η επιστολή που έλαβε η Ένωση από την Ομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ αναφέρει σχετικά:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ακαδημία σας είναι μία από αυτές που εντάσσονται άμεσα στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026. Κατόπιν αξιολόγησης εκατοντάδων αξιόλογων ακαδημιών από όλη τη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως την ασφάλεια και τη υγιεινή των εγκαταστάσεων της, το επίπεδο των προπονητών της αλλά και των προπονητικών μονάδων της, τις υποστηρικτικές υποδομές της, τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και τη φιλοσοφία της, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιλογή της ακαδημίας σας.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα που στοχεύει να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθήσουν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

Οι πυλώνες του περιλαμβάνουν ασφαλιστική κάλυψη όλων των αθλητών έως 15 ετών των συμμετεχόντων ακαδημιών, την παροχή αθλητικού υλικού, την ολιστική προπονητική εκπαίδευση αθλητών, προπονητών και γονέων/κηδεμόνων, την γνωριμία και διάδραση των παιδιών με πολύ σημαντικούς αθλητές, τη συμμετοχή τους σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις κ.α.

Στις επόμενες ημέρες θα λάβετε email με αναλυτική περιγραφή και χρονοδιάγραμμα όλων των παραπάνω καθώς και με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να επικυρωθεί η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών.

Σας καλωσορίζουμε και πάλι στην κοινότητα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ και ανυπομονούμε να θέσουμε το πρόγραμμα στις υπηρεσίες και τις προτεραιότητες σας.

Συγχαρητήρια»!