Σκάκι: Έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Ομαδικού Παίδων–Κορασίδων! Στην 4η θέση ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας

Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η Ευβοϊκή ΕΣ, η οποία στον τελευταίο γύρο, στο ματς που θα έκρινε τον τίτλο, επιβλήθηκε σε ένα δραματικό αγώνα του ΣΟ Καβάλας με το οριακό 3,5-2,5

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (17/12) το 15ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η Ευβοϊκή ΕΣ, η οποία στον τελευταίο γύρο, στο ματς που θα έκρινε τον τίτλο, επιβλήθηκε σε ένα δραματικό αγώνα του ΣΟ Καβάλας με το οριακό 3,5-2,5 και τερμάτισε πρώτη με 10 βαθμούς, αφήνοντας τον αντίπαλό της στους 8 και στην 4η θέση.

Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης με 9 βαθμούς η ΣΑ Συκεών Νεάπολης (2η θέση, καθώς υπερτερούσε στα κριτήρια ισοβαθμίας) και ο ΑΜΟ Γαλαξίας Θεσσαλονίκης (3η θέση). Στον τελευταίο γύρο η ομάδα των Συκεών – Νεάπολης επικράτησε με 3,5-2,5 του Πειραϊκού, ενώ ο Γαλαξίας αναδείχτηκε ισόπαλος με 3-3 με τον Ο.Φ.Η.

Την προνομιούχο εξάδα, που χαρίζει απ’ ευθείας πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος του 2024 συμπληρώνουν με 8 βαθμούς ο ΣΟ Καβάλας (4η θέση), ο ΟΦΗ (5η θέση) και η Ακαδημία Νέου Ψυχικού (6η θέση).

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ξεκάθαρα ότι ήταν ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα, ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και πολλές συναντήσεις κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Μεγάλο συναγωνισμό είχαμε και στις πιο κάτω θέσεις, αφού στον τελευταίο γύρο είχαμε άλλες δύο ισοπαλίες και τρεις συναντήσεις που κρίθηκαν με το οριακό 3,5-2,5.

Η τελική βαθμολογία:

https://chess-results.com/tnr853254.aspx?lan=1&art=0&rd=6
Παράλληλα απονεμήθηκαν και πλακέτες στους νικητές της κάθε σκακιέρας. Συγκεκριμένα:
1η σκακιέρα: Πούπαλος Νικόλαος (Πειραϊκός 6/6)
2η σκακιέρα: Ράπτης Φίλιππος (Ευβοϊκή 6/6)
3η σκακιέρα: Κηρυττόπουλος Ιωάννης (Ευβοϊκή 5/6)
4η σκακιέρα: Παπακυριακού Πέτρος (Σ.Ο. Καβάλας 5/6)
5η σκακιέρα: Τζεμπελίκου Αγάπη (Μαχητές Πειραιά 5,5/6)
6η σκακιέρα: Κοντογιάννη Βασιλική (Ο.Φ.Η. 6/6)

Οι διοργανωτές με ανακοίνωση τους ευχαριστούν τους αρχηγούς των ομάδων για τη συνεργασία τους, τους διαιτητές των συναντήσεων που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, τα παιδιά που αγωνίστηκαν επιδεικνύοντας εξαιρετικό ήθος και ευγενή άμιλλα και τους γονείς – συνοδούς που ήταν αρωγοί στη διοργάνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές Δήμο Καβάλας – Δημωφέλεια και το Επιμελητήριο Καβάλας, που για μια ακόμα φορά στηρίξανε μια μεγάλη σκακιστική διοργάνωση στην πόλη μας. Χωρίς την στήριξή τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αυτή σκακιστική διοργάνωση που προέβαλε την πόλη μας και προσέλκυσε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Επίσης αναφέρουν: «Ευχαριστούμε επίσης τα Κοσμήματα Αντιγόνη για την ευγενική τους προσφορά».

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν τις απονομές ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος της Δημωφέλειας Παναγιώτης Αγγελίδης.

Τέλος κατά τη διάρκεια του 6ου γύρου πραγματοποιήθηκε μια εμπεριστατωμένη ξενάγηση των γονιών – συνοδών στην πόλη της Καβάλας με ξεναγό τον Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου.