H ΕΠΣ Καβάλας παραγωγός ηλεκτρικού ρεύματος!

Επιχορήγηση ύψους 30.000 ευρώ από το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών με τα οποία θα καλυφθεί το σύνολο των εξόδων της εγκατάστασης για ηλεκτρική ενέργεια

Σε νέα… μονοπάτια, εκτός ποδοσφαίρου, θα κινηθεί σε λίγο καιρό (και αν όλα πάνε καλά) η ΕΠΣ Καβάλας. Ακολουθώντας την τάση της εποχή που έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενέργειας και με ότι αυτό συνεπάγεται με την μείωση των εξόδων της στην ηλεκτρική ενέργεια, σύντομα θα τοποθετήσει στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών, φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο, και με την οποία η φιλοδοξία είναι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου ο λογαριασμός για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος για όλο το χρόνο!!!

Η ΕΠΣ Καβάλας είναι μια από τις 17 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα που θα επιχορηγηθούν γι’ αυτό το σκοπό από το Υφυπουργείο Αθλητισμού προκειμένου να προχωρήσει σ’ αυτή την επένδυση που εντάσσεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Το ποσό που θα πάρει είναι περίπου 30.000 ευρώ, ενώ σε γενικές γραμμές μ’ αυτό το ποσό θα επιχορηγηθούν και οι άλλες 16 ΕΠΣ, εκτός από την ΕΠΣ Αχαΐας που θα πάρει 177,5 χιλ. ευρώ (προφανώς γιατί η επένδυση της θα είναι μεγαλύτερη.

Με πόσα χρήματα θα επιχορηγηθούν οι ΕΠΣ

Συγκεκριμένα η ΕΠΣ Καβάλας θα πάρει 29.999,94 ευρώ, ενώ οι άλλες Ενώσεις είναι οι εξής: ΕΠΣ Δράμας (29.884), ΕΠΣ Ξάνθης (17.000), ΕΠΣ Θράκης (33.976), ΕΠΣ Σερρών (17.360), ΕΠΣ Ηλείας (17.360), Αρκαδίας (31.248), Λακωνίας (32.066), Πιερίας (33.976), Ζακύνθου (17.360), ΕΠΣ Κυκλάδων (60.884), ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (33.976), ΕΠΣ Ευβοίας (17.002), ΕΠΣ Λέσβου (30.999), ΕΠΣ Θεσσαλίας (17.360), ΕΠΣ Γρεβενών (29.896).

Η Ανακοίνωση

Η σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρει: «Με απόφαση του κ. Βρούτση δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση σε 17 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων – μελών της ΕΠΟ. Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για τον αθλητισμό αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα ενωσιακά γήπεδα. Ανάλογες επιχορηγήσεις για δοθούν και σε άλλες ενώσεις όταν αυτές θα έχουν καταλήξει στην ανάθεση ανάλογων έργων».

Εξοικονόμηση 12 έως 15 χιλ. ευρώ το χρόνο

Οι Ενώσεις που επιχορηγήθηκαν σ’ αυτή την πρώτη φάση είναι εκείνες που διαθέτουν Ενωσιακά Γήπεδα και έχουν ολοκληρώσει τις ουκ ολίγες γραφειοκρατικές κινήσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν, καθώς και τις επαφές και συμφωνίες με τον ΔΕΔΔΗΕ. Η προσπάθεια αυτή στην ΕΠΣΚ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και βρίσκεται προς την ολοκλήρωση της. Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των παραγόντων της Ένωσης της Καβάλας, η εξοικονόμηση που θα προκύψει όταν θα τεθούν σε λειτουργία τα φωτοβολταϊκά θα είναι της τάξης των 12 με 15 χιλ. ευρώ, όσα δηλαδή τα χρήματα που δαπανούνται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Ενωσιακού γηπέδου κάθε χρόνο!!!