ΑΟ Καβάλα: Οι «συνήθεις ύποπτοι» υπέγραψαν τη νίκη (2-0) επί του Άρη Αβάτου

Βασίλης Παπαδόπουλος και Κοσμάς Γκέκας ήταν και πάλι οι σκόρερς της νίκης στο σχεδόν άδειο «Ανθή Καραγιάννη» στο τελευταίο παιχνίδι για το 2023 και το τελευταίο για του 1ου γύρου για το «καραβάκι»

Παρουσία του λιγότερου από κάθε άλλο εντός έδρας παιχνίδι, στο φετινό πρωτάθλημα, κόσμου στο «Ανθή Καραγιάννη» ο ΑΟΚ ολοκλήρωσε με νίκη 2-0 τις υποχρεώσεις του στον 1ο γύρο του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας με  του Άρη Αβάτου. Τα γκολ ήρθαν από τους «συνήθεις ύποπτους» Παπαδόπουλο και Γκέκα που και σ’ αυτό το παιχνίδι ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας…

Το «καραβάκι» είναι και τυπικά πρωταθλητής χειμώνα μιας και στην τελευταία στροφή της διοργάνωσης (17η) θα πάρει χωρίς αγώνα τη νίκη με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου που όπως είναι γνωστό αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Στο 1ο ημίχρονο, το γρήγορο γκολ από τον Βασίλη Παπαδόπουλο άλλαξε τους αμυντικούς προσανατολισμούς των φιλοξενούμενων που ξεκίνησαν τον αγώνα με διπλή ζώνη άμυνας. Θέλησαν να βγουν στην επίθεση για να απαντήσουν αλλά δεν απείλησαν την εστία του Αστρά. Απ’ την άλλη οι παίκτες του ΑΟΚ είχαν μεν περισσότερους χώρους για να κινηθούν, έφτασαν σχετικά εύκολα μέχρι την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά μέχρις εκεί. Έγιναν ορισμένες καλές προσπάθειες αλλά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, είτε γιατί έλειπε η τελική πάσα, είτε γιατί έδιωχναν με αυτοθυσία οι αμυντικοί.

Το 2ο ημίχρονο εξελίχθηκε ακριβώς όπως το πρώτο, με την Καβάλα να σημειώνει το 2ο τέρμα της (με τον Κοσμά Γκέκα), να «κλειδώνει» τη νίκη και να πιέζει τους φιλοξενούμενους. Δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, κυρίως γιατί είναι εμφανώς πιο «δουλεμένη» ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να διευρύνει περισσότερο το σκορ.

Φάσεις και γκολ
– Το 1-0 γίνεται μόλις στο 8ο λεπτό μετά από πάσα του Γκέκα στον Γκέντσογλου και σέντρα του τελευταίου προς τον Παπαδόπουλο, η κεφαλιά του οποίου χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε τα δίχτυα.
– Στο 18’ πλασέ από κοντά του προωθημένου Σμίλτου, ύστερα από κόρνερ του Δημητριάδη, διώχνει σωτήρια ο τερματοφύλακας του Αβάτου.
– Το 2-0 γίνεται στο 48ο λεπτό, όταν στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ΑΟΚ, και ύστερα από ωραίο συνδυασμό στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Γκέκας βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα και πλάσαρε επιτυχημένα.
– Στο 64’ δυνατό σουτ του Καζαντζίδη έχω από την περιοχή φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό πλασέ του Τζελίδη από το ύψος της μικρής περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
– Στο 76’ ο Παπαδόπουλος σέντραρε προς τον Γκέκα μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του χτύπησε πρώτα στο έδαφος, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Νταφόπουλου.

Οι Συνθέσεις
Καβάλα: Αστράς, Περδίκης, Σμίλτος (87’ Π. Δερμιτζάκης), Δημητριάδης, Καζαντζίδης, Γκέντζογλου, Τζελίδης (70’ Καρακώστας), Δαλιανόπουλος (87’ Γιαγτζίδης), Σαλπιγγίδης (58’ Ιωαννίδης), Γκέκας (87’ Αντ. Δερμιτζάκης), Παπαδόπουλος
Άρης Αβάτου: Νταφόπουλος, Χασάν Ογλού, Λεοντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Ψεμματάς, Κουτσός, Σαμπανίδης, Αραμπατζής, Αναγνωστόπουλος, Κοντογιαννίδης. Έπαιξαν και οι Θεοδωρόπουλος, Παπαχρήστου και Μπάμπαλης.