ΝΟΘΑ Καβάλας: Στους κορυφαίους της χρονιάς Γιάννης Σκαρής και Νίκος Γκέκας

Ο νεαρός κολυμβητής και ο προπονητής του αναδείχτηκαν ως ανερχόμενος Έλληνας προπονητής και ως Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής Open Water στο περιοδικό Koemag της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

H εξαιρετική δουλειά που έκαναν και φέτος ο Νίκος Γκέκας ως προπονητής και ο Γιάννης Σκαρής ως αθλητής Open Water (Ανοιχτή Θάλασσα) αναγνωρίστηκε και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία τους συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τους καλύτερους στην κατηγορία τους για το 2023, στο περιοδικό που εκδίδει.

Ο Νίκος Γκέκας είναι ένας από τους 3 ανερχόμενους προπονητές της χρονιάς στο Open Water, ενώ ο Γιάννης Σκαρής ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ανερχόμενος αθλητής στην ίδια κατηγορία ΟWS (Κ23), ενώ πέρσι ήταν πρώτος στην κατηγορία νέος αθλητής!

Η ανακοίνωση του ΝΟΘΑ Καβάλας αναφέρει σχετικά: «Στους κορυφαίους της χρονιάς που πέρασε στο περιοδικό της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, φιγουράρουν δύο άνθρωποι του ΝΟΘΑ Καβάλας! Ο ένας από τη θέση του προπονητή, ως ανερχόμενος Έλληνας προπονητής Open Water και ο άλλος, ως Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής Open Water.

Συγχαρητήρια στον Γκεκα Νίκο και Σκαρη Ιωάννη για τις τιμητικές διακρίσεις τους.

Σαν όμιλος μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε, ευχόμαστε με τη σειρά μας να είστε υγιείς και να συνεχίσετε να «κολυμπάτε» προς τα όνειρα σας, οδηγώντας και καθοδηγώντας και άλλους αθλητές»!

Γιάννης Σκαρής: Το 2023 θα το χαρακτήριζα ως η «Άνοιξη» της αθλητικής μου καριέρας

Μιλώντας στο περιοδικό ο Γιάννης Σκαρής αναφέρθηκε στις επιτυχίες της χρονιάς, στους στόχους για την επόμενη και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλους όσους τον στηρίζουν στην προσπάθεια που καταβάλει. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Το 2023 θα το χαρακτήριζα ως η «Άνοιξη» της αθλητικής μου καριέρας. Ωρίμασα ως άνθρωπος και ως αθλητής μέσα και έξω από τους αγώνες, κι αυτό φάνηκε στις επιδόσεις μου στην πισίνα και στην θάλασσα. Φάνηκε η δουλειά τόσων ετών.

Οι κυριότερες για εμένα επιτυχίες ήταν οι συμμετοχές μου στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Ανδρών στο Ισραήλ, στο Multination στην Κύπρο, στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Κρήτη, στο Ευρωπαϊκό Νέων στην Κέρκυρα, και οι επιδόσεις μου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Αλλά δύο είναι οι στιγμές που ξεχώρισαν για μένα μέσα στη χρονιά. Η πρώτη ήταν στον αγώνα πρόκρισης στα Βοτσαλάκια όπου κατέκτησα την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες, και η δεύτερη ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στην Πορτογαλία όπου πήρα μια «μικρή γεύση» για το που μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητες μου.

Οι στόχοι μου για το 2024 είναι να πετύχω ότι δεν κατάφερα την περσινή χρονιά στο Open Water αλλά και στην πισίνα, αλλά και η επιδίωξη μιας αθλητικής υποτροφίας σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Όλα αυτά όμως δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους ανθρώπους που με στηρίζουν καθημερινά στην προσπάθεια μου. Στην οικογένεια μου, στους προπονητές μου Νίκο Γκέκα και Ισιγόνη Βαλσαμίδου, τον διατροφολόγο μου Στέφανο Δημητριάδη, τον φυσιοθεραπευτή μου Πασχάλη Κασάπη, την ομάδα μου τον ΝΟΘΑΚ και εννοείται την Team Arena και τον Παναγιώτη Ρέτζιο.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία και να πετύχουν τους στόχους που έχουν βάλει για τη νέα χρονιά».