«Ακριτίδεια 2024»: Οι εκπαιδευτικοί της Καβάλας και της Κύπρου παίζουν… μπάλα στα γήπεδα της Καβάλας

Η Καβάλα είναι οικοδέσποινα του θεσμού για δεύτερη φορά-Προβλέπεται να λάβουν μέρος είκοσι ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο

Το καλοκαίρι του 2024, από την Τρίτη 2 έως το Σάββατο 7 Ιουλίου 2024, θα διεξαχθεί στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Καβάλας το 25ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών Περιφερειακών Ενοτήτων με την επωνυμία «Ακριτίδεια».

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε δειλά δειλά αρχές της δεκαετίας του 1990, από τις ομάδες της Πιερίας, της Ημαθίας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Ένας εκ των δασκάλων που εμπνεύστηκε την ιδέα, να παίζουν κάθε χρόνο οι δάσκαλοι όλης της Ελλάδας ποδόσφαιρο και μάλιστα κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, ώστε να ενισχυθεί ο δεσμός μεταξύ τους, ήταν ο Παύλος Ακριτίδης από τη Βέροια, ο οποίος «έφυγε» νωρίς από τη ζωή και συμφωνήθηκε, συν τω χρόνω, ο θεσμός να πάρει προς τιμήν το όνομά του, ήτοι «Ακριτίδεια».

Είμαι συνταξιούχος δάσκαλος και εκπρόσωπος της ομάδας ποδοσφαίρου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, Αλκιβιάδης Οικονομίδης, η ομάδα της Καβάλας, από το 2007, οπότε το τουρνουά διεξάγεται πιο οργανωμένα και με περισσότερες ομάδες, συμμετέχει ανελλιπώς και με πολυπληθείς συμμετοχές σε όλα τα τουρνουά, όπου έχουν γίνει.

Ας σημειωθεί πως από τον θεσμό αυτόν οι δάσκαλοι της Καβάλας αποδεδειγμένα νιώθουν ωφελημένοι, γιατί:

  • κατάφεραν να έχουν όλα αυτά τα χρόνια και τις γυναίκες τους παρέα στην κερκίδα και στα ταξίδια
  • έχουν πλαισιώσει την ομάδα τόσα χρόνια όλο και περισσότεροι αθλητές-δάσκαλοι
  • λόγω της σύσφιξης των σχέσεών τους, έχουν ταξιδέψει ως παρέα, ορμώμενοι από το ποδόσφαιρο, έξι φορές σε χώρες του εξωτερικού και πολλές περισσότερες στο εσωτερικό

Για το 2024 η Καβάλα είναι οικοδέσποινα του θεσμού για δεύτερη φορά, μετά το 2008, ενώ προβλέπεται να λάβουν μέρος είκοσι ομάδες από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.