ΓΣ Ελευθερούπολης: Πρώτος και καλύτερος! 84-72 τον Πανιώνιο

Σπουδαία και απόλυτα δίκαια νίκη (9η σερί) στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο της Γεωργιανής με την οποία πέρασε πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας της Elite League

Στην 1η θέση της βαθμολογίας της Elite League φιγουράρει από το απόγευμα του Σαββάτου 13/1 ο ΓΣ Ελευθερούπολης στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο της Γεωργιανής! Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου πήρε το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου του πρωταθλήματος κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 84-72, έπιασε την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην κορυφή του πίνακα, και επειδή είχε κερδίσει και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης είναι πλέον πρώτος και καλύτερος!!!

Απέναντι σε μια ομάδα που από την αρχή της περιόδου θεωρούνταν το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Basket League, o ΓΣΕ παρουσιάστηκε σαν έτοιμος από καιρό για να δείξει ποιος είναι το… αφεντικό στην κατηγορία. Ήταν ψυχωμένος, «διαβασμένος» σε ότι αφορά τα ατού του αντιπάλου, και είχε λύσεις σε κάθε «πρόβλημα» που είχε να αντιμετωπίσει. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο η Ελευθερούπολη ανέτρεψε την κατάσταση, πήρε το προβάδισμα και μάλιστα σε ορισμένες στιγμές με διψήφιο νούμερο. Κράτησε δε αυτό το προβάδισμα με σχετική ευκολία, αφού η όποια πίεση δέχτηκε από τους φιλοξενούμενους δεν την άγγιξε. Έπαιξε αποτελεσματική άμυνα, ενώ στην επίθεση είχε τον Γκάθραιτ που ήταν… εγγύηση με 25, αλλά και τον δαιμόνιο Μαστόρο που σημείωσε 18. Εξαιρετικός ήταν επίσης και ο Κουρτίδης με 17 πόντους αλλά και οι Καμπουρίδης και Λογοθέτης.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 18-27, 47-40, 66-58, 84-72
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Άλεν 7 (1), Γκάθραϊτ 25, Καμπουρίδης 6 (1), Ιατρίδης 4, Λογοθέτης 6, Μαστόρος 18 (3), Κουρτίδης 17, Τσέλλος, Καλογερίας 1.
Πανιώνιος (Λυκογιάννης): Ζανλουί 18 (2), Σκάνδαλος 3 (1), Μιλεντίγεβιτς 3 (1), Παπαδιονυσίου 7 (1), Χάλαρης 4, Κακλαμανάκης 8, Βουγιούκας 10, Βεργίνης 5 (1), Ντέιβις 10 (2), Γκίκας 4.