ΑΟ Καβάλα: Υγιεινός περίπατος στο… κρύο. 4-0 την Επανομή

Άνετη επικράτηση στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και του 2ου γύρου, με 2 γκολ του Βασίλη Παπαδόπουλου, ένα του Σαμπανίδη και ένα αυτογκόλ

Εύκολη ήταν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, η αποστολή του ΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι του 2024 κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής στην πρεμιέρα του 2ου γύρου στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Στο παγωμένο και με ελάχιστους φιλάθλους στην κερκίδα «Ανθή Καραγιάννη» επικράτησε με 4-0, επί ενός αντιπάλου που ειδικά στο 1ο μέρος δεν πρόβαλε ιδιαίτερη αντίσταση και ο οποίος παρουσιάστηκε με αποστολή μόλις 15 παικτών!!!

Το παιχνίδι δεν μπορεί να σταθεί σε καμία κριτική μιας και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανέστατη. Στον ΑΟΚ που εκτός από τα 4 γκολ είχε και 2 δοκάρια, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος που σημείωσε 2 τέρματα, ενώ έκαναν το ντεμπούτο τους, είτε στο βασικό σχήμα, είτε ως αλλαγή όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα, δηλαδή οι Λαγός, Σαμπανίδης, Μέτσε και Στοϊνοβιτς.

Φάσεις και γκολ

– Μόλις στο 5ο λεπτό μετά από σέντρα του Καζαντζίδη ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή ανοίγει το σκορ και κάνει το 1-0.
– Στο 15’ σουτ του Δημητριάδη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 25’ γίνεται το 2-0 με αυτογκόλ του Νταντάμη, που προσπάθησε να διώξει τη μπάλα μετά από σέντρα σουτ του Παπαδόπουλου.
– Στο επόμενο λεπτό (26’) ο Σαμπανίδης ανοίγει λογαριασμό με τον ΑΟΚ, κάνοντας το 3-0 με πλασέ σε κενή εστία, ύστερα από παράλληλε σέντρα του Παπαδόπουλου, ο οποίος 10 λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην αντίπαλη άμυνα και έγραψε το 4-0.
– Στο 41’ δυνατή κεφαλιά του Σαμπανίδη μέσα από την περιοχή η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μέτσε είχε δυνατό σουτ που κατέληξε επίσης στο οριζόντιο δοκάρι!!!
– Στο 48’ δυνατό σουτ του Τζελίδη αναγκάζει σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ του τερματοφύλακα

*** Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του ΑΟΚ παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας φανέλα που έγραφε «Γιώργο είμαστε μαζί σου», ως ένδειξη συμπαράστασης στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Ζαγκλιβέρη, που δίνει αγώνα ζωής με τον καρκίνο.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης (74’ Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης (74’ Ιωαννίδης), Λαγός (57’ Γιαγτζίδης), Σμίλτος, Περδίκης, Μέτσε, Τζελίδης (57’ Καρακώστας), Σαμπανίδης (84’ Στοϊνοβιτς), Γκέκας, Παπαδόπουλο
Επανομή: Κολέτσας, Ανδρεαδάκης, Τσιοπανίδης, Νταντάμης, Μπόικαμ Μπαλασάς Β., Μπαλασάς Κ., Λιάπης, Ζουρνατζάκης, Χαμοξάρας, Ματθαίου. Αγωνίστηκαν επίσης και οι Μεταξάς, Ταουσάνης, Δεληχατζής και Ζαφειρόπουλος.