Σάββας Λαζαρίδης: Υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣ Καβάλας

Ο γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή την πρόθεση του τονίζοντας ότι επιθυμεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας για την αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου

Μην απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2025, έκανε γνωστή ο Σάββας Λαζαρίδης. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο παράγοντας του ποδοσφαίρου τονίζει ότι επιθυμεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου της Καβάλας και θέτει τον εαυτό του, στην κρίση ελεύθερων ανθρώπων, που επιλέγουν να σέβονται παρά να φοβούνται, να εισακούονται, να συμμετέχουν και να διαμορφώνουν, παρά να εντέλλονται και να εκτελούν.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«ΕΝ Αρχή ην το … ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!
Με την παρούσα επιστολή, που αποτελεί ταυτόχρονα και δέσμευση αρχών και θέσεων, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω την απόφασή μου να διεκδικήσω την Προεδρία της ΕΠΣ Καβάλας στις επόμενες εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2025, αλλά και για όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.
Απευθύνομαι σε όλους τους συντελεστές του γοητευτικότερου και δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο, στους υγιείς Φιλάθλους, στους «ρομαντικούς» Παράγοντες, στους ακέραιους και αμερόληπτους Διαιτητές, στους Προπονητές-Δασκάλους, στους φιλόδοξους Ποδοσφαιριστές, σε όλους αυτούς που με την στάση τους θέλουν να προάγουν το ποδόσφαιρο.

Προς όλους αυτούς, θέλω να διαβεβαιώσω πως είμαι διατεθειμένος να ηγηθώ μιας προσπάθειας, με ρεαλιστικό σχέδιο, για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και προώθηση του Ποδοσφαίρου στην Καβάλα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πρότυπο στα δρώμενα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Να ξανακάνουμε το ποδόσφαιρο αυτό που είναι …ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ… παιχνίδι με κανόνες, οι οποίοι θα ισχύουν για όλους το ίδιο, χωρίς αποκλεισμούς, δίχως μεροληψία, με άμιλλα και με πρωταθλήματα που θα διεξάγονται στα πλαίσια ενός υγιούς συναγωνισμού.

Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, κομμάτι μιας ευνομούμενης κοινωνίας, χώρο παραγωγής ισχυρών χαρακτήρων, που δεν θα χαρίζεται τίποτε σε κανέναν παρά θα κερδίζεται μέσα από την ατομική βελτίωση και το συλλογικό πνεύμα, μέσω του ευ αγωνίζεσθαι.
Να δημιουργήσουμε ένα ποδόσφαιρο που θα ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών. Προσδοκώ γήπεδα ασφαλή, φιλικά και φιλόξενα, πεδία ευγενούς άμιλλας και όχι χώρους αντιπαλότητας, έριδας ή “πολεμικών” συγκρούσεων.

Φιλοδοξώ ένα ποδόσφαιρο που να εκπληρώνει τους βαθύτερους κοινωνικούς του στόχους, με ένα ΔΣ που θα απαρτίζεται από παράγοντες αναγνωρίσιμους, με εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα και νέους στην άσκηση κεντρικής διοίκησης.
Ένα ΔΣ του οποίου η βελτίωση και εξέλιξη του ποδοσφαίρου θα είναι συνεχής επιδίωξη, που θα είναι χρήσιμο στις υπηρεσίες των υποχρεώσεων που απορρέουν από την θέση τους, με αστείρευτη ενέργεια για δημιουργία, με καινοτόμες λύσεις, που θα συμμερίζονται το κοινό όραμα και θα προστατεύει τα συμφέροντα των μελών της.
Για όλα τα παραπάνω λοιπόν θέτω εαυτόν, στην κρίση ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, που επιλέγουν να σέβονται παρά να φοβούνται, να εισακούονται, να συμμετέχουν και να διαμορφώνουν, παρά να εντέλλονται και να εκτελούν, που δεν συμβιβάζονται και η συνεχής βελτίωση αποτελεί θεμελιώδη στόχο.

Όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν. (Αριστοτέλης)»