Σταυρούλα Τσολακίδου: «Θυσίασε» τη βασίλισσα της και… βραβεύτηκε

Η κίνηση της Καβαλιώτισσας σκακίστριας σε αγώνα που έδωσε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων στο Μαυροβούνιο τον Νοέμβριο, επιλέχθηκε ως η καλύτερή κίνησή για το 2023

Οι τιμητικές βραβεύσεις για τη Σταυρούλα Τσολακίδου είναι κάτι συνηθισμένο. Η Καβαλιώτισσα σκακίστρια είναι από τις κορυφαίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς και με τις συνεχόμενες επιτυχίες της σε όλα τα επίπεδα κερδίζει επάξια διακρίσεις, τίτλους και βραβεία.

Τα βραβεία που κέρδισε όμως πρόσφατα έχουν ιδιαίτερη σημασία! Δεν αφορούν κάποια μεμονωμένη επιτυχία, αλλά τη συνολικά παρουσία της στο χώρο του σκάκι και τη συνεχόμενη άνοδο της, όπως επίσης και μια εξαιρετική κίνησε σε παρτίδα με Ουκρανή σκακίστρια που επιλέχτηκε ως η καλύτερη της χρονιάς που πέρασε (2023).

Συγκεκριμένα η θυσία της βασίλισσας ενάντια στην Ουκρανή Buska Nataliya στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο τον Νοέμβριο, επιλέχθηκε ως η καλύτερή κίνησή για το 2023.

Επίσης η Σταυρούλα Τσολακίδου βραβεύθηκε για την συνολική της πορεία το 2023 για ΕΛΟ έως 2400 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γυναικείου Σκακιού, με το 2ο έπαθλο καλύτερης απόδοσής, που συμπεριλάμβανε και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.