ΑΟ Καβάλα: «Φτωχή» νίκη, πολύτιμο τρίποντο, 1-0 τον Άρη Πετεινού

Σ’ ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις το «καραβάκι» πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης με το γκολ που σημείωσε ο Καρακώστας στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης

Μια «φτωχή» σε ότι αφορά το τελικό σκορ, αλλά πολύτιμη νίκη πήρε το απόγευμα της Κυριακής 28/1 ο ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη». Επικράτησε του Άρη Πετεινού με 1-0 και διατήρησε τον αέρα των 4 βαθμών που τον χωρίζει από το Νέστο, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Όπως προκύπτει το «καραβάκι» δυσκολεύεται να πάρει τη νίκη κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Ήταν μεν κατά πολύ ανώτερο από τους φιλοξενούμενους ωστόσο δεν μπορούσε βρει εύκολα διαδρόμους απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας ξεκίνησε με τις ιδανικές συνθήκες, αφού στην πρώτη ευκαιρία στο 3ο λεπτό πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Το rotation που έκανε ο Τίμος Καβακάς αποφασίζοντας να μην ξεκινήσει τους «βασικούς» Περδίκη, Λαγό, Καζαντζίδη και Γκέκα, αποδείχτηκε ότι έπαιξε ρόλο στην εικόνα της ομάδας, που έχει μπροστά της το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Αετό Βαρβάρας στη Χαλκιδική την Τετάρτη και στη συνέχεια το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Παραλίμνιο.

Φάσεις και γκολ

  • Μόλις στο 3ο λεπτό ο Καρακώστας κάνει το 1-0 με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 20’ κεφαλιά του Τζελίδη φεύγει άουτ.
  • Ο Πετεινός απείλησε με τον Αλή στο 50’ από καλή θέση όταν βρέθηκε μόνος του με τον Αστρά, ενώ στο 54’ ο Ιωαννίδης δεν αξιοποίησε την πάσα που δέχτηκε από τον Τζελίδη.
  • Στο 80’ ο ΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Γκέκας δεν κέρδισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Αστράς, Δαλιανόπουλος, Δημητριάδης, Μέτσε, Σμίλτος, Δερμιτζάκης, Αλτιντζής (21’ Ιωαννίδης, 60’ Γκέκας), Τζελίδης, Καρακώστας, Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης (46’ Λαγός).

Άρης Πετεινού: Κοτσάκης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Σιδηρόπουλος, Τζαγάλας, Τυριάκης, Αλή (60’ Τσάκαλος), Γιαννάκος, Τσέκος (80’ Μπουρλόγλου).