ΑΟ Καβάλα: Δύσκολη νίκη (3-1) τον ΑΟ Χανιώτη

Με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Παπαδόπουλο, που σημείωσε 2 γκολ, πήρε τους 3 βαθμούς, «ξεκλειδώνοντας» την άμυνα των αντιπάλων στο 83ο λεπτό, οπότε και επιτεύχθηκε το 2ο τέρμα

Στον ΑΟΚ γνώριζαν πολύ καλά πιο είχαν να αντιμετωπίσουν το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο ΑΟ Χανιώτης είναι μια αξιόλογη ομάδα που βρίσκεται πολύ πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και είναι σε θέση να κάνει «ζημιά» σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό παρ’ ολίγο να συμβεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή, μιας και η Καβάλα κέρδισε μεν 3-1, πήρε τη νίκη δε στα τελευταία λεπτά του αγώνα!

Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά δεν είχε την εικόνα που παρουσίαζε σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε τους φιλοξενούμενους, ωστόσο δεν κατάφερνε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ τους. Προηγήθηκε στο 1ο μέρος, ωστόσο στην αρχή της επανάληψης δέχτηκε την ισοφάριση, κι απ’ εκεί και πέρα άρχισε η… ανησυχία, η οποία γινόταν όλο και μεγαλύτερη όσο περνούσε η ώρα. Ευτυχώς ήρθε το γκολ του Β. Παπαδόπουλου στο 83’ να λυτρώσει ομάδα και φιλάθλους, ενώ στο τέλος ήρθε και το εύστοχο πέναλτι του Τζελίδη, για να δώσει διαστάσεις στο σκορ…

Φάσεις και γκολ

  • Στο 23 ο Καζαντζίδης σεντράρει προς τον Παπαδόπουλο, ο οποίος όμως από πολύ καλή θέση δεν βρίσκει στόχο. Επτά λεπτά όμως αργότερα ο σέντερ φορ του ΑΟΚ μ’ ένα δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα και έκανε το 1-0.
  • Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου Σαμπανίδης και Παπαδόπουλος είχαν δύο καλές στιγμές στα αντίπαλα καρέ.
  • Στο 48’ ο Χανιώτης ισοφαρίζει με ωραίο πλασέ του Αποστολίδη που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μέτσε και έκανε το 1-1.
  • Ο ΑΟΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 83’ μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Χανιώτη, με σουτ του Παπαδόπουλου.
  • Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90’ με εύστοχο πέναλτι του Τζελίδη, το οποίο κέρδισε ο Στοϊνοβιτς.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Μέτσε (55’Δαλιανόπουλος), Σμίλτος, Περδίκης, Καρακώστας (80’ Αλτιντζής), Λαγός (65’Στοΐνοβιτς), Γκέκας, Παπαδόπουλος , Σαμπανίδης (55’Τζελίδης)
ΑΟ Χανιώτης: Κουτζαβασίλης, Καραγιάννης (75’Πότση), Αναγνώστης (88’Ζησόπουλος), Κουτσικοβαγγέλης (88’Λουφάκης), Κόμνος (73’Λυρτζής), Αποστολίδης, Αθνασιάδης, Πάγιος, Τοπούζης, Ράντζα, Καραμανλής (88’Αλωπούδης)