Πάνθηρες Καβάλας: Ιστορική νίκη 69-66 τον πρωτοπόρο Παναθλητικό στην παράταση

Μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες της ιστορίας της πέτυχε η γυναικεία ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο με 7 διεθνείς που είχε την καλύτερη άμυνα και επίθεση σε όλη την Α2

Για να νικήσεις τον αήττητο Παναθλητικό Συκεών, των 7 διεθνών παικτριών, με ρόστερ υψηλών παραστάσεων και με την καλύτερη επίθεση – άμυνα και στους 2 ομίλους της φετινής Α2, θα πρέπει να παρουσιάσεις τεράστια συγκέντρωση και ψυχικά αποθέματα. Η νίκη με 69-66 στην παράταση (κανονική διάρκεια 58-58) είναι ιστορική για την ομάδα των Πανθήρων και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια που έδειξαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Coach Χαντέλης προετοίμασε, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,  ένα αμυντικό πλάνο με πολλές προσαρμογές σε ζώνη και m2m, έχοντας ως στόχο να περιοριστούν τα επιθετικά ατού του Παναθλητικού. Είδε με ικανοποίηση το πλάνο να λειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας το εκτελούσαν πιστά, με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Αυτό τις οδήγησε να προηγηθούν στο σκορ ακόμα και με +18, παρά την κακή αποτελεσματικότητα που παρουσίασαν σε πολλές φάσεις στο ανοικτό γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθλητικός πίεσε πάρα πολύ τη μπάλα σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ομάδας, ψαλιδίζοντας τη διαφορά, σ’ ένα δεκάλεπτο όπου οι Πάνθηρες σκόραραν με μεγάλη δυσκολία . Έτσι, το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις 2 ομάδες σε απόσταση αναπνοής και το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα. Τα κορίτσια των Πανθήρων σε καμιά στιγμή δεν παράτησαν το παιχνίδι και πάλεψαν για κάθε ριμπάουντ και κάθε κατοχή, με την Μαμαλίγκατζη να στέλνει το ματς στην παράταση με μία εύστοχή βολή.

Στην συγκλονιστική παράταση, όλα κρίθηκαν στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα, με τις δύο εύστοχες βολές της Λυκάκη που έφερε την ομάδα μας στο 67-66. Η εξαιρετική προσπάθεια των κοριτσιών μας ολοκληρώθηκε με σωστή άμυνα στο τελευταίο σουτ του Παναθλητικού και ακόμα δύο εύστοχες βολές της Τσάντα!

Ο αγώνας είχε τρομερή ένταση αλλά και νεύρα, με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να αποβάλλεται από τον πάγκο με Τεχνικές Ποινές από το πρώτο ημίχρονο. Τα φάουλ ήταν πολλά με αποτέλεσμα 3 παίκτριες των Πανθήρων και 2 του Παναθλητικού να αποβληθούν με 5 φάουλ. Οι Πάνθηρες εύχονται στην παίκτρια του Παναθλητικού SEQUILA, που τραυματίστηκε προς το τέλος του αγώνα, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση!

Πάνθηρες Καβάλας (Χαντέλης-Λογοθέτης): Τσάντα 16(2), Παναγιωτίδου 9(2), Μαραβέγια 6(2), Λυκάκη 2, Γαϊτάνη 11(1), Τριανταφύλλου 13, Πετρουσέφσκα 2, Μαμαλίγκατζη 3, Παπαδοπούλου 7.

Παναθλητικός (Γυμνόπουλος): Χωλοπούλου 12(4), Τσινέκε 11(1), Τσινασλανίδου, Ντάλα 6(2), Κοφινά 2, Καμπερίδου, Σύρπα 4, Παντώτη, Σεκούιλα 31, Βασιλείου.