ΑΟ Καβάλα: Αυτή η νίκη ήταν αφιερωμένη στον Ιορδάνη Αδαμάκη! [φωτογραφίες]

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου ένα από τα θύματα ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο ΑΟΚ του αφιέρωσε το 2-0 επί του ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Στον αδικοχαμένο, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, Ιορδάνη Αδαμάκη ήταν αφιερωμένη η νίκη του ΑΟΚ επί του ΠΑΟΚ Κρηστώνης με 2-0 το μεσημέρι της Κυριακής 3/3 στο «Ανθή Καραγιάννη». Η ομάδα της Καβάλας δεν ξέχασε τον ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της και τον τίμησε τόσο με τις εκδηλώσεις πριν από την έναρξη της αναμέτρησης όσο και με τη νίκη και τους 3 βαθμούς που κέρδισε.


Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μ’ ένα πανό που έγραψε «Ένας χρόνος πέρασε. Δεν ξεχνάμε. Ο Ιορδάνης Αδαμάκης έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων. Κουράγιο, κι ένα μεγάλο Γιατί;», ενώ στη συνέχεια άφησαν ένα λευκό γαρύφαλλο μπροστά στη φωτογραφία του. Η πιο συγκινητική στιγμής πάντως ήταν η παράδοση της φανέλας που φορούσε ο άτυχος 23χρονος, από παράγοντες της ομάδας, στον πατέρα και την αδελφή του που βρέθηκαν στο γήπεδο και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, τόσο για τον Ιορδάνη Αδαμάκη, όσο και για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας Απόστολο Ανέστη, αλλά και για έναν πιστό φίλαθλο της Καβάλας τον Μιχάλη Γούγια.

Ο αγώνας

Στα αγωνιστικά ο Τίμος Καβακάς, παρουσίασε την ομάδα με πολλές αλλαγές στο βασικό της σχήμα, γι’ αυτό και δυσκολεύτηκε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ειδικά στο 1ο ημίχρονο, είχε μεν την υπεροχή, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα. Στην επανάληψη και με τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν, η εικόνα άλλαξε. Αφού στο 47’ χάθηκε μοναδική ευκαιρία για γκολ, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ήρθε το 1-0 στο 70’ με τον προωθημένο Καζαντζίδη μετά από ωραία πάσα του Τζελίδη. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 85’ με εύστοχο πέναλτι του Δαλιανόπουλου και έτσι ήρθε η 12η σερί νίκη για τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Τσιόπτσης, Καζαντζίδης (88’ Γερονικολός), Δημητριάδης (81’ Ιωαννίδης), Λαγός (46’ Μέτσε), Σμίλτος, Δερμιτζάκης, Δαλιανόπουλος, Αλ Ρασντί (46’ Γκέκας), Καρακώστας, Παπαδόπουλος, Στοϊνοβιτς (55’ Τζελίδης).
ΠΑΟΚ Κρηστώνης: Λάτσι, Παπαδόπουλος, Μακάριος, Νίκος, Τριφημόπουλος, Αϊβάζης, Σακαλίδης, Γκιόνη, Χιμολλάρι, Χατζηλιάδης, Κυριακίδης. Αγωνίστηκαν επίσης και οι Μουρατίδης, Χατζηγεωργίου, Παβλόφ, Βλαχούδης, Σαββίδης.