Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Ρεκόρ συμμετοχών στο 10ο Tουρνουά Rapid στην μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη

Συνολικά 98 σκακιστές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στον αγώνα στη μνήμη του γεν. γραμματέα του ομίλου για την προσφορά του αλλά και τη συμβολή του στην εντυπωσιακή εξέλιξη της κόρης του Σταυρούλας

Στις 2-3 Μαρτίου με ρεκόρ συμμετοχών 98 παικτών, χωρισμένων σε 3 γκρουπ δυναμικότητας, ανάμεσα στους οποίους αγωνίστηκαν και η 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου και ο Πρωταθλητής Ευρώπης GM και μέλος της εθνικής ομάδας Ευγένιος Ιωαννίδης, έγινε το 10ο Tουρνουά Rapid στη μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη που έφυγε από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 52 ετών.

Η μνήμη του τιμάται για την προσφορά του ως γενικού γραμματέα του Συλλόγου αλλά και επειδή ήταν ο πρώτος που συνέβαλε καθοριστικά στην εντυπωσιακή εξέλιξη της κόρης του παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου.

Οι απονομές έγιναν από τον θεματικό Αντιπεφεριάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας ΑΜ-Θ, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Πρώτος νικητής αήττητος με 7/7 αναδείχθηκε ο GM Ευγένιος Ιωαννίδης, στη 2η θέση με 6/7 ο Μιχάλης Καρακασίδης, στην 3η θέση με 5,5/7 η Σταυρούλα Τσολακίδου και 1η Γυναίκα με 5/7 η Ιόλη Καλαμούκου. Στις ειδικές κατηγορίες αναδείχτηκαν 1ος Κ18 ο Διονύσης Μερκουρόπουλος, 1ος Κ16 ο Χαράλαμπος Παπακυριακού, 1ος Κ12 ο Πέτρος Ηλιόπουλος, 1η Κ18 η Καλλιόπη Εγίνογλου, 1η Κ16 η Βασιλεία Μπιλικαϊδου, και 1η Κ12 η Βάσια Σταματίου.

Στον Β’ Όμιλο (Κ12) πρώτος νικητής με 6/7 αναδείχθηκε ο Αργύρης Σωτηρόπουλος, 2η η Βασιλική Δαγκουλή, 3ος ο Ηλίας Σαουλίδης, 1ο κορίτσι η Κατερίνα Γάκη, και 1ος Κ10 ο Αντώνης Γιαννικόπουλος, 2ος Κ10 ο Δημήτρης Παπαναστασίου, 3ος Κ10 ο Γρηγόρης Τσακμάκης και 1ο κορίτσι Κ10 η Έφη Ποιμενίδου.

Στον Γ’ Όμιλο (Κ9) στην πρώτη θέση με 6/7 αναδείχθηκε η Ανδρονίκη Κλεανθίδου, 2ος ο Δημήτρης Στογιαννούδης, 3η η Ραφαηλία Εγίνογλου και 1ο Κορίτσι η Κατερίνα Σιναπλίδου, 1ος Κ7 αναδείχτηκε ο Λευτέρης Κελβερίδης, 2ος Κ7 ο Αλέξανδρος Φουντουκάς, 3ος Κ7 ο Ορφέας Καμαργίαννης, και 1ο Κορίτσι Κ7 η Στέλλα Σαϊνη.

Πηγή: Φίλοι Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας