Μπάσκετ: Σαρωτικός ο Αστέρας, 85-46 το Δημοκρίτειο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την παρουσία της στα πλέιοφς της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ομάδα της Καβάλας, κάνοντας το 1-0 με εκπληκτική εμφάνιση στο 2ο και 3ο 10λεπτο

Hεγάλη νίκη σημείωσε στην έναρξη των πλειοφς της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ανδρική ομάδα του Αστέρα, η οποία στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης κέρδισε το Δημοκρίτειο της Κομοτηνής με το εμφατικό 85-46, σ’ ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/3 στο Κλειστό των Ποταμουδίων!
Τίποτε δεν έδειχνε στην αρχή την τροπή που θα έπαιρνε το παιχνίδι αφού το 1ο δεκάλεπτο, στο οποίο η ομάδα μας εμφανίστηκε χωρίς ρυθμό και με προβλήματα στην άμυνα, τελείωσε με 20-17! Το 2ο δεκάλεπτο όμως  ήταν εκρηκτικό σε άμυνα και επίθεση για την ομάδα μας που με επιμέρους σκορ 33-07 έκλεισε το ημίχρονο με 53-24! Το 3ο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με το ίδιο σχεδόν τέμπο για την ομάδα μας και έτσι η διαφορά έφτασε σε μεγάλο ύψος (41 πόντους)! Στο 4ο δεκάλεπτο το μεγάλο rotation του coach Πενταζίδη έριξε το ρυθμό του αγώνα με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα (85-46 τελικό σκορ)!

Έτσι πλέον ο Αστέρας το1ο βήμα από τα δύο που χρειάζεται για να πάρει το εισιτήριο για την τελική 4αδα του Πρωταθλήματος! Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή και είναι σημαντικό να παρουσιαστεί ο Αστέρας σοβαρός και να πάρει την νίκη και την  πρόκριση!

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της Ακαδημίας και στους φίλους μας που γέμισαν ακόμα μία φορά το Κλειστό των Ποταμουδίων! Συγχαρητήρια στο Δημοκρίτειο για την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ! Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την επιβλητική εμφάνιση που πραγματοποίησε» αναφέρει η ανακοίνωση του Αστέρα!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

20-17, 53-24 (Ημίχρονο), 74-33, 85-46 (Τελικό)
Αστέρας Καβάλας (Πενταζίδης, Αϊβαζίδης, Δημητριάδης): Σχοινάκης 15 (3), Σαμαράς 9 (2), Μπόζης 3, Ιωαννίδης 4, Ιωαννίδης 4, Νικολα 2, Μάρκου 12 (2), Μαυρίδης Η (Δ), Κουμλέλης 18 (2), Γιουρούκης 5 (1), Καβαργύρης 11, Σιναπούδης 6.