ΓΣ Ελευθερούπολης: Ροπαλιά (69-65) στον Ηρακλή!

Ιστορική νίκη για την ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου που την διατηρεί στη 2η θέση της βαθμολογίας της Elite League – Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο τέλος στο κατάμεστο κλειστό της Γεωργιανής

Μια από τις πιο σπουδαίες νίκες, όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και της ιστορίας του σημείωσε το απόγευμα της Κυριακής 10/3 ο ΓΣ Ελευθερούπολης επικρατώντας με 69-65 του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο κλείσιμο της 26ης αγωνιστικής της Elite League!

Στο κατάμεστο στο κλειστό της Γεωργιανής, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και επέστρεψε στις επιτυχίες (ύστερα από την κακή εμφάνιση και ήττα στον Εύοσμο) σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από την αρχή έως το τέλος του, με συνεχόμενες εναλλαγές του σκορ, όπου τον κυρίαρχο ρόλο έπαιζαν οι σκληρές άμυνες και των δύο ομάδων.

Ο Ηρακλής έφτασε στο σημείο να προηγηθεί ακόμα και με 12 πόντους στο 3ο 10ο λεπτο, όμως ο ΓΣΕ όχι μόνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα (με το εντυπωσιακό 3ποντο του Άλεν) στην εκπνοή, αλλά στις αρχές του 4ου μέρους πέρασε μπροστά και με 5 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν, έφτασαν αυτοί 4 πόντους μπροστά, όμως και πάλι ο ΓΣΕ με τους Άλεν και Γκαθραϊτ, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ελευθερούπολης που πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη. Ο ΓΣΕ πλέον έφτασε στις 17 νίκες, όσες έχει και η Νεανική Εστία Μεγαρίδας που όμως υπερέχει στην ισοβαθμία και είναι 2ος. Όσο για τον Ηρακλή είδε το σερί επτά νικών τους να σταματά, και πλέον είναι 4ος με 16 νίκες.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 19-14, 34-36, 54-54, 69-65
ΓΣ Ελευθερούπολης (Παπαδόπουλος): Άλεν 17 (1), Γκάθραϊτ 22 (2), Καμπουρίδης 12 (1), Ιατρίδης 2, Λογοθέτης 2, Μαστόρος 12 (1), Κουρτίδης, Τσέλλος, Καλογερίας 2.
Ηρακλής (Κακιούσης): Παπαρέγκας, Σοκ 2, Πουλιανίτης, Πράπας 2, Μαλέσεβιτς 27 (2), Σπρίντζιος 2, Κάρι 2, Κώττας 17, Σαρικόπουλος 2, Μαστρογιαννόπουλος 11 (1).