Παναγιωτόπουλος-Μαρκόπουλος-Ιγνατιάδης: Έτσι θα εξασφαλιστούν κονδύλια για το «Ανθή Καραγιάννη» και το Βερούλειο

Συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών – Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις

Τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, αλλά και τους λόγους που τους ανάγκασαν να ασχοληθούν μ’ ένα θέμα που δεν είναι αρμοδιότητας τους, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 11/3, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Στέλιος Ιγνατιάδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Όπως τόνισαν όλοι, οι διεκδικήσεις της Καβάλας είναι συγκεκριμένες όμως για να εξευρεθούν χρήματα προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μελετών. Αυτές πρέπει να γίνουν από τον Δήμο Καβάλας, για τον οποίο επισήμαναν ότι κινηθήκαν προκειμένου να τον βοηθήσουν. Κι όλα αυτά με δεδομένο ότι ο ΑΟΚ αλλάζει την επόμενη χρονιά κατηγορία και θα πρέπει οπωσδήποτε το «Ανθή Καραγιάννη» να αναβαθμιστεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αδειοδοτηθεί.

Θόδωρο Μαρκόπουλος: Δεν είναι αρμοδιότητας μας, αλλά…

«Το ζήτημα της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της Καβάλας, αν και δεν είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας ΑΜΘ, αφού υπεύθυνος είναι ο Δήμος Καβάλας, μας απασχολεί μιας και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απασχολεί την κοινωνία της Καβάλας. Έτσι λοιπόν ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού Στέλιος Ιγνατιάδης μαζί με τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση».

Στέλιος Ιγνατιάδης: Διεκδικούμε και παλεύουμε…

«Στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Βρούτση μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές της Καβάλας, η οποία διεκδικεί να παλεύει.

Για το «Ανθή Καραγιάννη» έχουν δοθεί 70 χιλ. ευρώ από την Περιφέρεια και βρισκόμαστε στη φάση των μελετών για την αναβάθμιση των αποδυτηρίων. Πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει 100 χιλ. ευρώ. Όσον αφορά τους προβολείς του σταδίου, είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν διαφορετικά θα έχει πρόβλημα για να πάρει αδειοδότηση για τη SL2 όπου θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά ο ΑΟΚ. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα και μετά να ζητήσουμε χρηματοδότηση.

Σε ότι αφορά το Βερούλειο, η πρόταση μας είναι να τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα.

Επίσης υπάρχει πρόταση από τον ΑΜΟ Κρηνίδων για την επέκταση της υφιστάμενης πίστας μότο-κρος, καθώς και αίτημα του Δήμου Θάσου για ένταξη του σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ νησιωτικών περιοχών»

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον Δήμο Καβάλας

«Για να υπάρχει αποτέλεσμα (και) στον αθλητισμό, πρέπει να υπάρχει αυτό που λέγεται χημεία. Με τον Στέλιο Ιγνατιάδη υπάρχει αυτή απ’ την αρχή. Έτσι λοιπόν συνεννοηθήκαμε με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο να βοηθήσουμε τον Δήμο Καβάλας να αναβαθμιστούν οι αθλητικές του υποδομές, έτσι ώστε στο μέλλον να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Συναντήσαμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βρούτση τον οποίο γνωρίζω από παλιά. Ο Στέλιος Ιγνατιάδης έκανε την προεργασία πριν από αυτή τη συνάντηση.

Το «Ανθή Καραγιάννη» ήταν από τα καλύτερα στάδια στην Ελλάδα, όμως από την δεκαετία του 1970 δεν έγιναν σοβαρές προσπάθειες για την αναβάθμιση και ανακαίνιση του. Πρέπει να γίνουν αναβαθμίσεις στους προβολείς, στο ταρτάν και επιτέλους να αποκτήσει στέγαστρο. Για να γίνουν αυτά όμως θα πρέπει να δαπανηθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα διεκδικήσουμε θα πρέπει να υπάρξουν μελέτες. Ο ΑΟΚ από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη SL2 και για να χρησιμοποιεί την έδρα του θα πρέπει το στάδιο να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι λοιπόν είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον Δήμο Καβάλας.

Σε ότι αφορά το Βερούλειο Στάδιο, η υπερχρησιμοποίηση της υποδομής οδήγησε σε φθορές. Η χρησιμοποίηση του αγωνιστικού χώρου από τις Ακαδημίες δεν ήταν στο πλάνο ότι ανακαινίστηκε επί Δημαρχίας Τσανάκα. Πλέον η λύση είναι ο πλαστικός χλοοτάπητας που αντέχει περισσότερο.

Αναφορικά με το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου περιμένουμε νέα για την πίστωση και είμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους του Υπουργείου».

Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση όλων αυτών των έργων, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να προηγηθούν μελέτες. Μάλιστα θύμισε το παράδειγμα με το αίτημα του Δήμου Καβάλας για στέγαστρο στο «Ανθή Καραγιάννη» στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, πριν από λίγα χρόνια. Όταν του έγινε γνωστό αυτό το αίτημα, ζήτησε να του στείλουν την μελέτη για το έργο, την οποία όμως ποτέ δεν έλαβε…