Η συνδρομή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καβάλας

Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν στο «Ανθή Καραγιάννη» και για ποιους άλλους αθλητικούς χώρους έγινε αίτημα για την αναβάθμισή τους

Αν και «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, εντούτοις καταβάλει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος της κοινωνίας, καθώς αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και των ομάδων. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να χρηματοδοτηθούν αναγκαία έργα, κύρια από τα τομεακά προγράμματα και όχι αποκλειστικά από τα δικά μας κονδύλια. Αυτή είναι η άποψη της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τους βουλευτές και τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο για τις αθλητικές υποδομές όσο και για τις κάθε είδους υποδομές» τόνισαν, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος όσο και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για αθλητικά θέματα, Στέλιος Ιγνατιάδης. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συνέβαλλε καταλυτικά στην προκείμενη προσπάθεια», πρόσθεσαν.

Από τον κ. Ιγνατιάδη αναφέρθηκε ότι ήδη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 70.000 ευρώ τον Δήμο Καβάλας για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη», ενώ ακολουθεί και μια επιπλέον χρηματοδότηση με απόφαση του Περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη, ύψους 100.000 ευρώ προς τον Δήμο Καβάλας, για το ίδιο γήπεδο.

Ο ίδιος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι από τις επαφές που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βούρτση διαπίστωσε ότι υπάρχει θετική στάση για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που χρήζουν άμεσης επέμβασης. Πόσο μάλλον που επίκειται και η άνοδος της ομάδας της πόλης μας σε υψηλότερη κατηγορία, όπως ανέφερε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε, επίσης, ότι «καταβάλει αυτή την προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να αναβαθμιστούν για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να καταστεί η Καβάλα, ένας ελκυστικός προορισμός για τους αθλητές.

Στον σχεδιασμό των έργων περιλαμβάνονται και μεγάλες παρεμβάσεις στο «Ανθή Καραγιάννη», όπως η κατασκευή του στεγάστρου, του ταρτάν και της αναβάθμισης των προβολέων, για να γίνουμε ξανά μάρτυρες σοβαρών προβλημάτων φωτισμού, όπως συνέβη πρόσφατα σε αγώνα του ΑΟΚ που διεξήχθη σε ημιφώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφορά έγινε και για το «Βερούλειο», το οποίο μπορεί να ανακατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά η μεγάλη και συστηματική χρήση έχει δημιουργήσει φθορές.

Συμπερασματικά τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι «είμαστε εδώ μαζί με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ώστε να βοηθήσουμε τον Δήμο Καβάλας στο να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, για να μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες της ανόδου του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου. Είναι μια συλλογική προσπάθεια για να βοηθήσουμε όλοι τον Δήμο Καβάλας και όποιον άλλον δήμο έχει θέμα».

Τέλος γνωστοποίησε ότι σύντομα αναμένεται να υπάρξουν καλές ειδήσεις και για το Κλειστό της Νέας Περάμου. Από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Στέλιο Ιγνατιάδη έγινε αναφορά και στο αίτημα επέκτασης της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στις Κρηνίδες, καθώς και στην ένταξη σε χρηματοδοτικό πλαίσιο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Λιμένα Θάσου.