Πάνθηρες Καβάλας: Έχουν (πλέον) τον πρώτο λόγο για την 3η θέση στη βαθμολογία

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Καβάλας κέρδισε στο ντέρμπι την Ανόρθωση Βόλου, με ανατροπή του σκορ, με 67-62 κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον Βόρειο Όμιλο της Α2

Τι και αν έκαναν όλες μαζί μόνο μία προπόνηση, την Παρασκευή, εξαιτίας ασθενειών και μικροτραυματισμών. Τι και αν οι Πετρουσέφσκα, Μαμαλίγκατζη και Τσάντα ήταν ανέτοιμες και έπρεπε να «σφίξουν τα δόντια» για να παίξουν. Τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ των Πανθήρων έδειξαν και πάλι σπουδαία προσωπικότητα και διάβασαν έξυπνα τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Έτσι, το σύνολο του Αρίστιππου Χαντέλη κατάφερε να «βγάλει» την Ανόρθωση από τους μέσους όρους της, επιθετικά και αμυντικά, μία ομάδα που μέχρι σήμερα σκόραρε  69 πόντους και δεχόταν 59,3 ανά ματς και να κερδίσει με σκορ 67-62!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στη διάρκεια του παιχνιδιού το οποίο όμως δεν κατάφεραν να διατηρήσουν. Ο Βόλος είχε ένα καταπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο και πήγε προηγούμενος στο ημίχρονο με 28-36, έχοντας την έμπειρη Σουλτάνη σε πολύ καλή μέρα. Ωστόσο, οι Πάνθηρες, μετά από το ισορροπημένο τρίτο δεκάλεπτο, «πάτησαν γκάζι» στο τέταρτο δεκάλεπτο και με επιμέρους 20-08 προσπέρασαν και κυνήγησαν το +8 για να καλύψουν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, σ’ ένα σημείο που οι φιλοξενούμενες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Πλέον, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Καβάλας πηγαίνει στο προγραμματισμένο ρεπό της με ηρεμία και έχοντας τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση του βορείου ομίλου στην Α2 Γυναικών. Έχοντας, μάλιστα, ολοκληρώσει όλα τα παιχνίδια με τις ομάδες της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας, τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να παρουσιάσει, ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, είναι η συγκέντρωση και η ταπεινότητα καθώς οποιαδήποτε χαλαρότητα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

«Συγχαρητήρια σε όλες, ήσασταν καταπληκτικές! Ένα θερμό ευχαριστώ στους φίλους μας και στα παιδιά των ακαδημιών μας, που ήρθαν άλλη μια Κυριακή για να μας στηρίξουν, η νίκη μας είναι αφιερωμένη σε αυτούς» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

18-13 28-36, 47-54, 67-62

Πάνθηρες Καβάλας (Χαντέλης-Λογοθέτης): Τσάντα 9 (2), Παναγιωτίδου 9 (1), Μαραβέγια 6 (2), Γαϊτάνη 16 (3), Τριανταφύλλου 12, Πετρουσέφσκα 6, Μαμαλίγκατζη 2, Παπαδοπούλου 3 (1), Λυκάκη 4.
Βόλος (Μπαντίδης): Κουτσουνούρη 8 (1), Ταντουρόφσκα 3 (1), Αρτεμισίου 2, Σουλτάνη 22 (4), Ζήτη 5 (1), Τσιμπίδη 10 (1), Αγαγιώτου 6 (2), Μιχαηλίδου 6.