Χρήστος Μυτικόπουλος: Στόχος η ομάδα να μην είναι ένα «πυροτέχνημα» που θα περάσει και θα φύγει

Ο προπονητής της Santa μίλησε στο EOK WebRadio για τα πλάνα της ομάδας του, για τη μέχρι τώρα πορεία στη National League 2 και για το εφηβικό τμήμα

Ο ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας κέρδισε με 105-95 στην 3η παράταση τον ΓΑΣ Βασιλικών Θεσσαλονίκης, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 5ου ομίλου της National League 2 και ο προπονητής των νικητών, Χρήστος Μυτικόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για τη νίκη επί του ΓΑΣ Βασιλικών στην 3η παράταση
«Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Όταν πηγαίνεις σε τρεις παρατάσεις είναι λογικό πως και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρία να κερδίσουν. Εμείς πήραμε κάποιο ρίσκο να… χάσουμε τον αγώνα για να πάρουμε και τη διαφορά του 1ου αγώνα, έτσι ώστε σε περιπτώσεις συνδυασμού αποτελέσματος την επόμενη αγωνιστική, με ήττα των Βασιλικών να μπορούμε να μπούμε εξάδα. Πήραμε και τη διαφορά στην 3η παράταση. Εκεί “μίλησε” η κλάση του Δημήτρη Αθανασιάδη που είναι ένας μεγάλος παίκτης για την περιοχή, αλλά και του Στέλιου Μαρκόπουλου. Ο στόχος μας είναι η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, να αφήσει το στίγμα της στη National League 2 και να μην είναι ένα “πυροτέχνημα” που θα περάσει και θα φύγει».

Για τον όμιλό τους και την έως τώρα πορεία τους
«Από την 3η θέση μέχρι τη 10η θέση, δηλαδή χωρίς τους δύο πρώτους και δύο τελευταίους, όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και όλες μπορούν να κερδίσουν ή να χάσουν. Οι έδρες έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο και οι αγωνιστικές αποφάσεις των τελευταίων λεπτών. Εμείς χάσαμε κάποια ματς στα τελευταία λεπτά, ίσως και η απειρία μας να φταίει σε αυτό. Αν είχαμε άλλη μια νίκη μπορεί να ήμασταν στην εξάδα. Η ομάδα έμεινε με το περσινό ρόστερ και είναι επιτυχία ό,τι γίνεται μέχρι τώρα».

Για τον στόχο της ομάδας του
«Ο στόχος της ομάδας είναι αναπτυξιακός. Έχουμε μια εφηβική ομάδα όπου τα παιδιά αυτά τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν πρωταθλητές παίδων. Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν πολλά παιδιά αξιόλογα και ταλαντούχα, τα οποία μεταναστεύουν και παίζουν σε άλλες ομάδες. Η ΕΟΚ κινείται προς την κατεύθυνση οι ομάδες της περιφέρειας να κρατούν τα παιδιά τους, να παίξουν λίγο ψηλότερα στις κατηγορίες και να μη φεύγουν και να συγκεντρώνονται όλες στις κεντρικές ομάδες. Θέλουμε τα παιδιά μας να μπαίνουν στις εθνικές κατηγορίες με το ανδρικό, οι οποίες είναι και βατές σε εμάς».

Για τον «ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας και Πεντακοσίων»
«Είναι ένας σύλλογος που συμμετείχε περίπου για 5 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Είναι ένας προσφυγικός σύλλογος και το όνομά του το πήρε απ’ τις 500 οικογένειες που ήρθαν με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και έμειναν σε μια περιοχή της Καβάλας. Πριν 4-5 χρόνια έκανε την πρώτη του κίνηση να φτιάξει ακαδημίες, φέτος έχουμε 250 παιδιά. Η ακαδημία μας είναι στο δίκτυο ακαδημιών “Healthy Hoops For All”, το επίσημο δίκτυο της ΕΟΚ. Μας τιμάει αυτό και το ότι η ΕΟΚ δίνει πλέον βήμα στην περιφέρεια και τα παιδιά μας έχουν την τύχη να βλέπουν στις προπονήσεις ομοσπονδιακούς προπονητές κι εμείς σαν προπονητές να παίρνουμε κατευθύνσεις από αυτούς».

*Πηγή: basket.gr