Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Έχασε από την Αρετσού (66-68), έχασε και το πλεονέκτημα…

Σε δύσκολη θέση πλέον η ομάδα της Καβάλας, η οποία θα πρέπει να «απαντήσει» την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμαριά (αλλά προφανώς και στη… διαιτησία) και να φέρει τη σειρά και πάλι στην Καλαμίτσα, αλλιώς θα υποβιβαστεί

Ηττα που την βάζει σε πολύ δύσκολη θέση σε ότι αφορά την παραμονή στην Β’ Εθνική κατηγορία γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Στον 1ο αγώνα των πλέι αουτ του 3ου ομίλου της National League 1 στο κλειστό της Καλαμίτσας έχασε από την Αρετσού Καλαμαριάς με 66-68 και παράλληλα έχασε και το πλεονέκτημα της έδρας, για το οποίο τόσο πολύ πάλεψε όλη τη χρονιά! Πλέον οι κόποι αυτής της προσπάθειας θα παιχτούν την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όπου η Ένωση είναι υποχρεωμένη να κερδίσει (και να επαναφέρει τη σειρά στην Καβάλα), γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν μαζί στο 1ο μέρος. Στην επανάληψη η Καβάλα πήρε μια διαφορά 6-7 πόντων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν όχι μόνο να πλησιάσουν αλλά και να περάσουν μπροστά, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη στην άμυνα αλλά και ένα ντισκαλιφιέ λίγα λεπτά πριν το τέλος από το οποίο «πήραν» 5 μαζεμένους πόντους. Η Ένωση κατάφερε πάντως να απαντήσει, είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά, αλλά η αστοχία στις βολές κόστισε ακριβά…

Πιο ακριβά όμως στοίχισε η απόδοση της διαιτησίας και ιδιαίτερα του 3ου διαιτητή Τούση, που με τα «σφυρίγματα» του καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα. Σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι όταν τα φάουλ και οι βολές υπέρ των φιλοξενούμενων είναι διπλάσια από τους γηπεδούχους, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι… «παιχνίδι» παίχθηκε!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 17-18, 32-33, 51-45, 66-68
ΕΚ Καβάλα (Κουστένης): Κόλσον 18, Μουρατίδης 11(2), Απαζίδης 14(2), Τσίγκας 7(1), Κεραμάρης 6, Πεχλιβανίδης 2, Τραπεζάνογλου 4, Αντωνιάδης, Μουτίδης 4.
Αρετσού Καλαμαριάς (Πετρόπουλος): Βλάσιος 4 (1), Κυφωνίδης 22(1), Ρόπουτης 14(1), Βάνης 9, Καλούδης 1, Καπόνης 11(1), Πλιούκας 7.