Ένα παλαιό… νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Καλαμίτσας

Τοποθετήθηκε πλαστικός χλοοτάπητας στο ξερό γήπεδο και σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθεί και ταρτάν – Πως σκέφτεται ο Δήμος Καβάλας να προστατεύσει αυτόν τον νέο (στην ουσία) αθλητικό χώρο

Το πρόβλημα με τους κατάλληλους χώρους όπου μπορεί να διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου ή προπονήσεις στην πόλη της Καβάλας είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Τα γήπεδα είναι συγκεκριμένα και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συνωστίζονται προκειμένου να δώσουν τα επίσημα παιχνίδια στα πρωταθλήματα όπου αγωνίζονται ή να κάνουν τι προπονήσεις και να λειτουργήσουν τις Ακαδημίες τους.

Σε λίγο καιρό πάντως μια νέα επιλογή θα είναι στη διάθεση τους, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις προπονήσεις τους. Ο λόγος για το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας, το οποίο από την αρχή της λειτουργίας του χώρου ήταν στην ουσία εγκαταλελειμμένο, μιας και το μόνο που υπήρχε στον «ξερό» αγωνιστικό χώρο ήταν δύο «ταλαιπωρημένα» γκολποστ!

Η εικόνα αυτή όμως έχει αλλάξει εδώ και λίγες ημέρες και σε λίγο καιρό θα αλλάξει περισσότερο… Στο πλαίσιο του προγράμματος της ανακαίνισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας, έχει τοποθετηθεί ήδη πλαστικός χλοοτάπητας τελευταίας τεχνολογίας και έχουν γίνει οι απαραίτητες διαγραμμίσεις με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας σύγχρονος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου.

Ο χώρος αυτός δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε χρήση (αν και νεαρά παιδιά φαίνεται ότι έχουν παραβιάσει τα «απαγορευτικά» και τον έχουν… εγκαινιάσει), μιας και οι εργασίες της ανακαίνισης θα συνεχιστούν με την τοποθέτηση (για πρώτη φορά) και ταρτάν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Έτσι οι ουκ ολίγοι που χρησιμοποιούσαν το στάδιο για τη γυμναστική και το τρέξιμο τους, πολύ σύντομα θα μπορούν να γυμνάζονται σ’ ένα εξαιρετικό περιβάλλον!

Πως θα προστατευτεί ο χώρος…

Επειδή όμως το στάδιο δε θα είναι πλέον εγκαταλελειμμένο στον Δήμο Καβάλας δεν είναι διατεθειμένοι να το αφήσουν βορά στους βάνδαλους, που (δυστυχώς) είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κάνουν την… εμφάνιση τους. Γι’ αυτό λοιπόν εκτός από τον φωτισμό που θα υπάρχει όλη τη νύχτα, προγραμματίζεται η πρόσληψη ενός φύλακα, που θα προέρχεται από το γνωστό προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα (1+1 χρόνο), δηλαδή από ανθρώπους που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και χρειάζονται είτε κάποια ένσημα, είτε κάποιο επιπλέον χρόνο εργασίας.

Η καλύτερη ασφάλεια του χώρου όμως δεν είναι η παρουσία ενός φύλακα, αλλά η συχνή και σταθερή χρήση του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, που μίλησε για το έργο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, θα υπάρξει επαφή με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Βερούλειο στάδιο προκειμένου να μεταφέρουν πιθανόν κάποιες από τις δραστηριότητες τους εκεί. Δηλαδή να πραγματοποιούν εκεί τις προπονήσεις κάποιων τμημάτων υποδομής των Ακαδημιών τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφωρηθεί το Δημοτικό Στάδιο και παράλληλα θα αποκτήσει επιπλέον ζωή το ΔΑΚ Καλαμίτσας, φιλοξενώντας πλέον όχι μόνο το μπάσκετ και το βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο αλλά και το ποδόσφαιρο στο νέο στάδιο που δημιουργείται!