Σε εγρήγορση για την «επιστροφή» των διοδίων στην Καβάλα καλεί ο Βαγγέλης Παππάς

Ο επικεφαλής της ΚΑΠ καλεί Δήμο-Αντιπεριφέρεια να συντονίσουν τον αγώνα «απέναντι στην επιχειρούμενη καταστροφή της πόλης»

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσει τελικά ο σχεδιασμός της Εγνατία Οδός ΑΕ για τοποθέτηση και λειτουργία σταθμού διοδίων «επάνω» από την Καβάλα, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, παρά την πρόσκαιρη -όπως τη χαρακτηρίζει- «αναχαίτιση» της απόφασης αυτής δικαστικά, κρούει ο Βαγγέλης Παππάς.

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας καλεί τους αρμόδιους φορείς -κύρια τον Δήμο Καβάλας και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- να «παλέψουν» ενάντια στα διόδια που θα καταστρέψουν την πόλη μας και να «βγούνε» μπροστά για να δικαιωθεί επιτέλους η κοινωνία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παππά-ΚΑΠ.

Τα διόδια στην παράκαμψη ετοιμάζονται να επιστρέψουν. Εμείς θα μείνουμε απαθείς;

«Μπορεί οι κινητοποιήσεις και ο δικαστικός αγώνας απέναντι στην τοποθέτηση διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας να επέφεραν μια προσωρινή δικαίωση. Η Εγνατία ΑΕ και η κυβέρνηση προσηλωμένες στις επιταγές το μελλοντικού ιδιοκτήτη αδιαφορούν για την καταστροφή της Καβάλας και επανέρχονται στην προσπάθεια τους να τοποθετήσουν τα διόδια στην παράκαμψη της πόλης.

Δεν τους κλονίζει ούτε η πεσμένη γέφυρα ούτε το κυκλοφοριακό χάος, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φθάσουν στη μόνιμη επιδίωξή τους και την ικανοποίηση των εντολέων τους. Απέναντι σε αυτή την ανάλγητη στάση τους εμείς ως Δήμος, ως τοπική κοινωνία θα μείνουμε απαθείς με σταυρωμένα τα χέρια. Αν πραγματικά θέλουμε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες αυτής της τοποθέτησης πρέπει τώρα χωρίς καθυστερήσεις να κινητοποιήσουμε και να οργανώσουμε κάθε μέσο πάλης που διαθέτουμε για να αποφύγουμε οριστικά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την πόλη μας. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι σε κάθε επίπεδο. Στη λήψη αποφάσεων, στις κινητοποιήσεις, με επιχειρήματα, με θέσεις, με δυναμισμό αλλά κυρίαρχα με αποφασιστικό τρόπο μπορούμε να φθάσουμε στη δικαίωση της απαίτησης της κοινωνίας μας.

Καλούμε τις αρχές Δήμο – Αντιπεριφέρεια να αναλάβουν άμεσα δράση – συντονισμό του αγώνα απέναντι στην επιχειρούμενη καταστροφή της πόλης».