Βαγγέλης Παππάς: Να σταματήσουμε την κοροϊδία με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου – Καβάλας

Η κοινή και αποτελεσματική προσπάθεια όλων των φορέων της Καβάλας είναι για τον υποψήφιο δήμαρχο η λύση στο μόνιμο πρόβλημα της σύνδεσης των δύο λιμανιών

Η αποτελεσματική πίεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως Δήμοι, Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήρια αλλά και πολίτες είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» Βαγγέλη Παππά η λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνου – Καβάλας, για το οποίο γίνεται πολύ λόγος εδώ και αρκετά χρόνια όμως στην ουσία δεν γίνεται τίποτα! Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επισημαίνει ότι ο αριθμός των δρομολογίων των φέρι – μπόουτ θα πρέπει να καθορίζεται από τις ανάγκες των πολιτών και όχι από τις διαθέσεις των ναυτιλιακών εταιριών και τονίζει ότι η συχνή σύνδεση των δύο λιμανιών δημιουργεί ανάπτυξη και τόνωση της αγοράς.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού του Βαγγέλη Παππά

«Η σύνδεση μεταξύ Πρίνου και Καβάλας δεν είναι μόνο μεταφορικό θέμα αλλά και αναπτυξιακό»

«Παρακολουθούμε τη χρόνια αδράνεια των πολιτικών παραγόντων στην επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Πρίνου και Καβάλας. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Κατά καιρούς, πολιτικοί της Καβάλας ενημερώνουν ότι προσπαθούν αλλά δε βρίσκουν ανταπόκριση πάνω στο αίτημα των πολιτών του νησιού και της πόλης. Μάλιστα τελευταία έγινε γαϊτανάκι η έναρξη δρομολογίων του δελφινιού που όλο και αναβάλλεται. Τελευταία ανακοίνωση είναι ότι τα δρομολόγια από και προς Πρίνο είναι δύο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κοροϊδία και πρέπει όλοι οι φορείς Δήμοι – Επιμελητήρια – Εμπορικός σύλλογος – πολίτες να πιέσουμε αποτελεσματικά ώστε τον αριθμό των δρομολογίων να τον καθορίζουν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού και όχι οι σκοπιμότητες των ναυτιλιακών εταιριών που συμπεριφέρονται ως μονοπώλιο.

Η συχνή σύνδεση μεταξύ Πρίνου και Καβάλας δεν εξυπηρετεί μόνο απλούς μεταφορικούς σκοπούς αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις τόνωσης της αγοράς της Καβάλας κάτι που έχει εκδηλωθεί ότι επιθυμούν όλοι όσοι ανήμποροι παρακολουθούν την ανάλγητη στάση των αρχών που καθορίζουν τα δρομολόγια».