Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας: 8 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας

1.000 γυναίκες υποστηρίχθηκαν από το Συμβουλευτικό Κέντρο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και αυξημένες ανάγκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία

Πάνω από 1.000 γυναίκες υποστηρίχθηκαν από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Καβάλας κατά τη διάρκεια της 8ετούς λειτουργίας του.

«Παλέψαμε πολύ όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου η Δομή να γίνει γνωστή και αποδεκτή από την τοπική κοινωνία» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, η ψυχολόγος, Μαρία Στεργίδου, καθώς η βία κατά των γυναικών ήταν και σε πολλές περιπτώσεις παραμένει ακόμη ταμπού.

Στο Κέντρο απευθύνονται γυναίκες θύματα βίας, αλλά και τρίτα πρόσωπα που επιθυμούν να βοηθήσουν όταν γνωρίζουν κάποια προβληματική κατάσταση. Από το 2015 το Κέντρο υποστηρίζει γυναίκες που υφίστανται διακρίσεις, όπως μονογονείς, άνεργες, ΑμεΑ κ.α.

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου ανταποκρίθηκαν στις αυξημένες ανάγκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού Covid-19. Από τα σπίτια τους, με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες ανησυχίες και φόβους, στάθηκαν στο πλευρό όσων χρειάστηκαν βοήθεια.

«Επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να διευρύνουμε το πεδίο συμβουλευτικής και σε θέματα που άπτονται του κορονοϊού» είπε η κ. Στεργίδου. Έχοντας πλέον την εμπειρία των προβλημάτων που δημιούργησε η καραντίνα και ο κορονοϊός, συμβουλεύει: «Όταν όλα γύρω μας αισθανόμαστε ότι καταρρέουν, δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας, αλλά να βρίσκουμε νόημα σε πράγματα πολύτιμα που δεν είναι αυτονόητα και να προχωράμε με αισιοδοξία».

*Πηγή: ertnews.gr-Ρένα Πανταζόγλου