Μια ιδιαίτερη και συγκινητική γιορτή με Πασχαλινό άρωμα [φωτογραφίες]

Bazaar χειροποίητων πασχαλινών δημιουργιών από τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΑμεΑ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και δημιουργικότητας των ωφελούμενων και με ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ιδιαίτερα επιτυχημένης δράσης του τριήμερου bazaar χειροποίητων πασχαλινών δημιουργιών από τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΑμεΑ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 τη δομή και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μουριάδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: «Η συγκεκριμένη δράση είναι μια πολύ συγκινητική γιορτή. Τα παιδιά του Κέντρου έχουν φτιάξει πολύ ιδιαίτερες χειροποίητες δημιουργίες, το οποίο δείχνει στη πράξη ότι το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΑμεΑ επιτελεί πολύ σημαντικό έργο και τους ευχαριστούμε, ιδιαιτέρως γι’ αυτό. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους γονείς των παιδιών οι οποίοι βρίσκονται πάντοτε δίπλα τους και η πρόοδος που έχουν οφείλεται πρωτίστως σε αυτούς». Στο ίδιο πλαίσιο ευχήθηκε στο προσωπικό του ΚΔΑΠ ΑμεΑ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, στους εκπαιδευόμενους και στους γονείς Καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη.

Την ιδιαίτερα δημιουργική ματιά των ωφελούμενων του Κέντρου, επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης: «Στόχος του ΚΔΑΠ ΑμεΑ. μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως και το τριήμερο bazaar με πασχαλινές  δημιουργίες, είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η ενίσχυση της καθημερινής προσπάθειας των ωφελούμενων και των οικογενειών τους. Θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς για τον συνεχή αγώνα μέσα από τον οποίο τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αναπτύσσουν σημαντικές ικανότητες μάθησης, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ.  Αγγελίδης ευχαρίστησε το εξειδικευμένο προσωπικό της δομής, το οποίο από το 2003 δίνει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Με ιδιαίτερη θέρμη μίλησε για την καθημερινή προσπάθεια και το έργο των παιδιών και η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής, Ζήσα Μισσεριάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή μέρα είναι μέρα γιορτής για όλους εμάς στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ. της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Μια δημιουργική παρουσία του Κέντρου μέσα από μια απουσία δύο ετών λόγω πανδημίας, με το κάθε αντικείμενο της συγκεκριμένης δράσης να αποτελεί μια κατάθεση ψυχής από κάθε εκπαιδευόμενο. Το σημερινό bazaar αποτελεί μια δράση που συμβάλλει στον ψυχικό κόσμο των παιδιών, καθώς δουλεύουν όλοι μαζί ομαδικά και στο τέλος βλέπουμε όλοι εμείς με ικανοποίηση το αποτέλεσμα. Εκ μέρους του προσωπικού του Κέντρου σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση με υγεία και ψυχική ηρεμία».