Νίκος Ξανθόπουλος: Ανεπαρκείς και επικίνδυνοι;

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλας» για το επεισόδιο ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μια πλευρά και τον επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας»

Τη θέση του αναφορικά με το σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μια πλευρά και τον επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» απ’ την άλλη, κατέθεσε με ανακοίνωση του ο Νίκος Ξανθόπουλος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλα», καταφέρεται κατά του Θόδωρου Μουριάδη και του Κωνσταντίνου Πεφάνη τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στον απόηχο όσων διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης 27-10-2022 και εστιάζουν στο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των κυρίων Μουριάδη, Παπαδόπουλου Χρυσόστομου και Πεφάνη.
Έχει γίνει σαφές 3 χρόνια τώρα ότι ο κ. Μουριάδης με την κάλυψη του κ. Πεφάνη αποφεύγει συστηματικά την λογοδοσία του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.
Είναι επίσης σαφές πως όσες φορές στο παρελθόν ο κ.Μουριάδης επιτέθηκε φραστικά με χαρακτηρισμούς σε βάρος δημοτικών συμβούλων και όχι μόνο, αυτό γινόταν ανεκτό από τον κ.Πεφάνη.
Είναι επίσης σαφές ότι αυτήν του την συμπεριφορά επιδεικνύουν απροκάλυπτα και συνεργάτες του, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.
Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της ευθύνης του δήμου Καβάλας δήμαρχος και Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου,  συναγωνίζονται πως θα «σύρουν» το δημοτικό συμβούλιο στο επίπεδό τους.

Αναφερόμενος μόνο στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, θυμίζω την φραστική επίθεση του δημοκράτη κατά τα άλλα κυρίου Μουριάδη, σε βάρος του κυρίου Βέρρου τον οποίο αποκάλεσε «προβοκάτορα».
Ο από μεταγραφή αντιδήμαρχος του και πρώην συνεργάτης της κ. Τσανάκα Προμούσας κατηγόρησε συλλήβδην όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους ως «λαϊκιστές» και «εργατοπατέρες».
Στην ίδια συνεδρίαση ο κύριος Μουριάδης μου επιτέθηκε  προσωπικά, αποκαλώντας με «επικίνδυνο» για το δημοτικό συμβούλιο.
Ποιος είναι όμως ο φυσικός και ηθικός αυτουργός αυτών των συμπεριφορών;
Ποιος άλλος από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ.Πεφάνη Κωνσταντίνο, ο οποίος εδώ και 3 χρόνια σκόπιμα καλύπτει και ανέχε- ται  αυτές τις συμπεριφορές.
Απόδειξη, τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη.
Φυσικά ο κύριος Παπαδόπουλος απευθύνθηκε με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό στον κύριο Μουριάδη.

Τι προηγήθηκε όμως;
Ποιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε σε βάρος του κ. Παπαδόπουλου ο δήμαρχος Καβάλας;
Ποιους χαρακτηρισμούς ξεστόμισε ο κ. Μουριάδης σε βάρος άλλων δημοτικών συμβούλων;
Τι έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνης στο άκουσμα αυτών των χαρακτηρισμών;
Απολύτως τίποτα!!!
Συνάδει με τον ρόλο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η απειλή «Θα έρθω και θα σε βγάλω σηκωτό» απευθυνόμενος στον κ.Παπαδόπουλο;

Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση;
Είναι ή όχι υποκριτική η στάση κυρίως των 2 πολυπληθέστερων ομάδων της αντιπολίτευσης αυτών της κ. Τσανάκα και του κ. Παπαδόπουλου, όταν πριν από 2 χρόνια σε ανάλογες συμπεριφορές του κ. Πεφάνη πρότεινα την κατάθεση μομφής;
Ποια στάση κράτησαν όταν ανάλογη πρόταση έκανα για κατάθεση πρότασης μομφής, σε βάρος των κυρίων Αγγελίδη και Χρόνη;
Επέλεξαν την συμπεριφορά του Ποντίου Πιλάτου.
Υπολείπεται 1 χρόνος από τις επόμενες δημοτικές εκλογές και είναι βέβαιο ότι ανάλογα περιστατικά θα γίνονται συχνότερα.
Αυτό το δείγμα γραφής δώσανε εδώ και 3 χρόνια.
Το ζητούμενο είναι αν επιλογή τους, θα είναι και η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζητούμενο επίσης θα είναι αν η αντιπαράθεση εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα τη Καβάλας.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και επιλογές, μάλλον δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.
Δεν μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας είναι μόνο ανεπαρκείς ή και επικίνδυνοι».