Καβάλα: Ενημέρωση των κατοίκων της Νεάπολης για την πιλοτική εγκατάσταση των καφέ κάδων [φωτογραφίες]

Η ενημέρωση για τον τρόπο περισυλλογής των οικιακών οργανικών αποβλήτων πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2022 στο γυμναστήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας η πρώτη ενημέρωση των κατοίκων της Νεάπολης για την πιλοτική εγκατάσταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία τους [διαβάστε εδώ για τους καφέ κάδους].

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης και ο σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Κώστας Κητής, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργου Μιχαηλίδη, του Δημοτικού Συμβούλου, Μάκη Παπαδόπουλου και του προέδρου του Συλλόγου των Κατοίκων της Νεάπολης, Μπάμπη Αϊτσίδη, αναφέρθηκαν στον τρόπο περισυλλογής των οικιακών οργανικών αποβλήτων και στην αξιοποίηση του υλικού που θα παραχθεί από την ιδιωτική μονάδα παραγωγής κομπόστ.

Ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι το παραγόμενο κομπόστ θα χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό, μέχρι την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), ενώ ο κ. Κητής επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως στην περιοχή της Νεάπολης θα διανεμηθούν 800 μικροί κάδοι, 45.200 βιοδιασπώμενες σακούλες, έντυπο που περιλαμβάνει οδηγίες για το ποια προϊόντα επιτρέπεται και ποια όχι να μπουν στους καφέ κάδους, καθώς και κλειδί για να ξεκλειδώνουν και να πετούν τα οργανικά οικιακά απορρίμματα στους 120 καφέ κάδους των 10 λίτρων, που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους.

Στην ενημερωτική εκδήλωση πήραν μέρος και οι εκπρόσωποι της ΔΙΑΑΜΑΘ, Χρυσάνθη Μακρή και Μαρία Κατσικάρη, οι οποίες απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής.

*Φωτογραφίες: Χάρης Ιορδανίδης