Καβάλα: Επέστρεψαν οι… κουβάδες στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας

Το πρόβλημα με τη στεγανοποίηση της οροφής του γυμναστηρίου και τα νερά της βροχής που πέφτουν στο παρκέ εμφανίστηκε και πάλι

Ενα από τα πιο γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας επέστρεψε και μαζί του επέστρεψαν και οι… κουβάδες που τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία για να συγκεντρώσουν το νερό! Ο λόγος για την οροφή του γυμναστηρίου, που όλο στεγανοποιείται και όλο γεμίζει τρύπες με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει ο αγωνιστικός χώρος να γεμίζει με νερά!

Με τις συχνές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή λοιπόν οι εργαζόμενοι στην μεγαλύτερη κλειστή αθλητική εγκατάσταση του Δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τοποθετώντας κουβάδες στα σημεία που στάζουν το νερό της βροχής, προκειμένου να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των αθλητών και των αθλητριών που αθλούνται ή προπονούνται στο χώρο.

Ο Δήμος Καβάλας είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε μια παρέμβαση για να στεγανοποιήσει την οροφή και να κλείσει τις τρύπες, ωστόσο αυτοί που λένε ότι το ζήτημα αυτό δεν αντιμετωπίζει απλά και μόνο με την στεγανοποίηση, φαίνεται ότι δικαιώνονται μιας και το πρόβλημα συνεχώς επιστρέφει! Ένας από τους βασικούς λόγους της… επιστροφής του είναι και η δράση των… γλάρων που πετούν στην περιοχή και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο στεγανωτικό υλικό, με αποτέλεσμα σιγά – σιγά να εξασθενεί και να παρουσιάζει ρωγμές! Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από το γεγονός ότι αυτές οι ρωγμές δεν εντοπίζονται εύκολα, ενώ και το σημείο που πέφτει το νερό δεν είναι πάντοτε κάτω από την τρύπα!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Δήμος θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα για να μη χρειαστεί να ζήσουμε στιγμές αλήστου μνήμης, όπως για παράδειγμα όταν σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος της Καβάλας BC στην Α2 Εθνική, νεαρός αθλητής της ομάδας είχε επιφορτιστεί με το να σκουπίζει το παρκέ από τα νερά της βροχής (περίπου στο σημείο που φαίνεται στη φωτογραφία), κάθε φορά που η φάση εξελισσόταν στο άλλο μισό του γηπέδου…