Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»: Μετά τις γιορτές «ανοίγει» η μεγάλη κερκίδα

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης σχετικά με την κατάσταση της και την… υπογραφή που χρειάζεται να μπει για να δοθεί η άδεια λειτουργίας

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έχουμε εξελίξεις σε ότι αφορά το άνοιγμα της κεντρικής κερκίδας στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλ. Δήμογλου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha Radio 88.6 ο Δήμαρχος Καβάλας. Όπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετό καιρό το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κερκίδας δεν χρησιμοποιείται, όχι τόσο για λόγους ασφαλείας όσο για τυπικούς λόγους οι οποίοι το επόμενο διάστημα θα εξαλειφθούν…

Ο Θόδωρος Μουριάδης ανάφερε χαρακτηριστικά ότι «η κερκίδα στο κλειστό της Καλαμίτσας δεν έχει πρόβλημα, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή. Αυτό προέκυψε μάλιστα και από την αυτοψία που κάναμε πριν λίγο καιρό μαζί με μηχανικό. Αυτό που προέκυψε είναι ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες μικρές ενισχύσεις, όχι στην κατασκευή αλλά στο πάτωμα. Αυτό θα γίνει βάζοντας έναν σιδερά για να κάνει κάποιες συγκολλήσεις για να είμαστε καθ’ όλα εντάξει»!

Σ’ αυτό το σημείο ο Δήμαρχος Καβάλας επισήμανε ότι «επαναλαμβάνω ότι ούτε και τώρα υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που δεν υπήρχε ήταν η στατική μελέτη και γι’ αυτό κανένας μηχανικός δεν υπέγραφε για να χρησιμοποιηθεί κανονικά η κερκίδα. Έτσι υπήρχε κίνδυνος να κλείσει το γήπεδο και έτσι έπρεπε να υπογράψω εγώ. Για να γίνει αυτό όμως θα έπρεπε η κερκίδα να αφορά έναν συγκεκριμένο αριθμό καθισμάτων και κάτω, γι’ αυτό άλλωστε ήταν ανοιχτό το κάτω μέρος της κεντρικής κερκίδας. Πλέον υπάρχει η μελέτη και όταν γίνουν και μικρές αυτές παρεμβάσεις θα μπει επιτέλους και αυτή η υπογραφή και το ζήτημα θα κλείσει».

Στο ερώτημα σχετικά με το πότε θα συμβεί αυτό απάντησε ότι «θα πάμε μετά τις γιορτές, οπότε τότε προβλέπεται να ανοίξει η μεγάλη κερκίδα, κι αυτό γιατί ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα ανοίγει τότε»!