ΟΕΒΕ Καβάλας προς Δήμαρχο Καβάλας: Να μην αυξηθεί το κόστος στο δημοτικό παρκινγκ  

Επιστολή της διοίκησης της Ομοσπονδίας προς τον Θόδωρο Μουριάδη που του ζητά να αποσύρει το θέμα της αναπροσαρμογής του κόστους στα 2€ για έξι ώρες στάθμευσης στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καβάλας με την οποία τον καλεί να αποσύρει το θέμα της αναπροσαρμογής του κόστους στο δημοτικό πάρκινγκ της Καβάλας από τα θέματα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 31/1, απέστειλε η ΟΕΒΕ Καβάλας. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων διαμαρτύρεται από την διαφαινόμενη αύξηση του κόστους στάθμευσης στα 2€ για έξι ώρες, αλλά και για το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου δεν συζήτηση καθόλου το θέμα με τον Εμπορικό κόσμο της πόλης. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ζητά και μια συνάντηση μαζί του για να συζητηθεί το ζήτημα.

Η επιστολή αναφέρει σχετικά:

«Κύριε Δήμαρχε. Διαπιστώνουμε ότι προωθούνται αναπροσαρμογές τιμών και τιμολογίων σε θέματα που απασχολούν τους Επαγγελματίες του Εμπόρους και τους Βιοτέχνες του Δήμου Καβάλας, δίχως καμία ειδοποίηση συνεννόηση και διαβούλευση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας και των μελών αυτής. Κάτι τέτοιο έγινε με τα δημοτικά τέλη, όπου παρόλη την προτροπή μας στο δημοτικό συμβούλιο για απόσυρση του θέματος και έναρξη διαβούλευσης μαζί μας, δυστυχώς δεν έγινε από εσάς αποδεκτό.

Τώρα το ίδιο πάει να γίνει και με τη χρέωση στο δημοτικό πάρκινγκ Καβάλας, όπου παρόλο που το εν λόγω πάρκινγκ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί την προσβασιμότητα των πολιτών στα καταστήματα της δημοτικής και εμπορικής αγοράς του κέντρου της πόλης, διαπιστώνουμε αφενός, ότι και πάλι δεν μας καλείτε σε διαβούλευση για ένα θέμα που αφορά τα μέλη μας και αφετέρου, ακούμε για την πρόθεση σας να αλλάξετε το κόστος του πάρκινγκ με χρέωση 2€ για έξι ώρες στάθμευσης, κάτι που θα μεγαλώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.

Κύριε Δήμαρχε για τα ανωτέρω θέματα αλλά και γενικότερα για θέματα που αφορούν τα μέλη μας Επαγγελματίες Εμπόρους και Βιοτέχνες, παρακαλούμε να μας ορίσετε άμεσα μία ημέρα συνάντησης και συζήτησης, κατά την οποία θα επαναλάβουμε τις σχετικές  προεκλογικές σας δεσμεύσεις και θα διαμορφώσουμε ξανά το απαραίτητο πλαίσιο συνεργασίας μας.

Έως τότε σας καλούμε και αυτή την φορά να αποσύρετε το θέμα αναπροσαρμογής του κόστους στο δημοτικό πάρκινγκ από τα θέματα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου την 31/1/2024, έως ότου πραγματοποιηθεί η μεταξύ μας συζήτηση».