Ο Μάκης Παπαδόπουλος ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του Αγίου Νικολάου

Ο Τόπος της Ζωής μας προτείνει απαλλαγή από δημοτικά τέλη και λογαριασμούς νερού για δύο χρόνια λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται

Ο«κακός προγραμματισμός» και η «ανοργανωσιά» της Δημοτικής Αρχής έχουν αντίκτυπο στους επαγγελματίες της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τον Μάκη Παπαδόπουλο.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας αναφέρεται στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Καβάλας, καθυστερήσεις που πλήττουν σοβαρά τα καταστήματα της περιοχής και ζητά από τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να πράξει το ελάχιστο.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-πρότασης του Μάκη Παπαδόπουλου για τους επαγγελματίες του Αγίου Νικολάου:

«Οι επαγγελματίες της περιοχής του Αγ. Νικολάου δέχονται συνεχώς πλήγματα από τις καθυστερήσεις στις εργασίες της ανάπλασης. Πέρυσι είχαμε το πρώτο πλήγμα στους τζίρους των καταστημάτων. Τότε, η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας είχε λανθασμένα αποφασίσει να ξεκινήσει τις εργασίες μέσα στους πιο δυνατούς μήνες της θερινής περιόδου για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Γιατί; Γιατί δήθεν το έργο έπρεπε να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2023.

Το έργο φυσικά δεν τελείωσε, πήρε παράταση για άλλους έξι (6) μήνες (όπως είχαμε προτείνει εξαρχής στον Δήμαρχο Καβάλας) και εμφανίστηκαν πάλι νέες καθυστερήσεις. Θα τελειώσει επιτέλους το έργο εγκαίρως ή θα πληγεί και η επόμενη τουριστική σεζόν;

Προτείνουμε προς τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να δώσει ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ για δύο (2) χρόνια στους επαγγελματίες της περιοχής από: 

  1. τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας
  2. τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου (τραπεζοκαθισμάτων)
  3. και τους λογαριασμούς νερού της ΔΕΥΑΚ.

Όπως αντίστοιχα είχαμε προτείνει και για τους επαγγελματίες γύρω από την πλατεία Καπνεργάτη.

Είναι μία ελάχιστη πράξη στήριξης στους επαγγελματίες που πλήττονται εξαιτίας του κακού προγραμματισμού και της ανοργανωσιάς της ίδιας της Δημοτικής Αρχής».