Λιμανάκι Σφαγείων: Και επίσημα στον Δήμο Καβάλας!

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωση στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας παραχώρησε την περιοχή στον Δήμο – Ανοίγει ο δρόμος για αναπλάσεις και ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Επίσημη παρουσία στο λιμανάκι των Σφαγείων έχει πλέον ο Δήμος Καβάλας, μετά την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας να του παραχωρή8ει (χωρίς κανένα αντάλλαγμα από τα Δημόσια Κτήματα) «το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού, θαλάσσιου χώρου και πυθμένα» σε όλες τις υφιστάμενες κατασκευές της περιοχής που δεν είναι αδειοδοτημένες.

Τη θετική αυτή είδηση έκανε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης (7/2) στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης στην αρχή της συνεδρίασης, όπου όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μετά από 3 χρόνια η υπόθεση για την παραχώρηση των Σφαγείων (συμπεριλαμβανομένου και του κτηρίου) τελείωσε».

Πλέον ο Δήμος Καβάλας θα μπορεί να προχωρήσει χωρίς κανένα πρόβλημα στις παρεμβάσεις και αναπλάσεις που σχεδιάζει για την περιοχή, ενώ θα προχωρήσει και η υπόθεση της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με το οποίο θα οργανωθεί για πρώτη φορά από τη στιγμή που κατασκευάστηκε το λιμανάκι, ενώ παράλληλα θα προκύψουν και έσοδα για τον Δήμο! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στα Σφαγεία, εκπονούνται οι απαραίτητες μελέτες και σύντομα θα έχουν εξελίξεις.

Δικαιοδοσία παντού, εκτός από τις ταβέρνες…

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Δήμος Καβάλας θα έχει τη δικαιοδοσία στο λιμανάκι, όχι όμως και στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες! Κι αυτό γιατί, όπως επισήμανε ο κ. Μουριάδης «οι ταβέρνες δεν δέχτηκαν να κατεδαφίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές που έχει δημιουργήσει, κάτι που σημαίνουν ότι παραμένουν στη δικαιοδοσία των Δημοσίων Κτηνμάτων, μέχρι να δούμε τι θα γίνει…»!