Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας: Καμια δικαιολογία για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα 24ωρης απεργίας

Η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να αλλάξει την ημερομηνία της συνεδρίασης και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση για το θέμα

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας «Λαϊκή Συσπείρωση» για το γεγονός ότι ορίστηκε συνεδρίαση του Σώματος την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας [διαβάστε εδώ].

Η παράταξη καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να αλλάξει την ημερομηνία της συνεδρίασης, καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση για το θέμα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και με αριθμό πρωτοκόλλου 4780/16-02-2024, καλούμαστε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση στις 28 Φεβρουαρίου 2024 με θέμα «Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δήμου Καβάλας».

Σημειώνουμε ότι την ίδια μέρα, εδώ και πολλές ημέρες, έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΑΔΕΔΥ, καθώς και από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, εκατοντάδες πρωτοβάθμιες κλαδικές και επιχειρησιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

Σημειώνουμε επίσης ότι η μέρα της απεργίας συμπίπτει και με τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη. Σημειώνουμε επίσης ότι η απεργία ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων φέρνουν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, μέτρων στήριξης του εισοδήματος από τη μεγάλη ακρίβεια και το κόστος ζωής που εκτινάσσεται.

Θεωρούμε ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί για να στηρίξει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια τέτοια ημέρα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας που συμπίπτει με το έγκλημα στα Τέμπη και με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας για αξιοπρεπή διαβίωση.

Σας καλούμε να αλλάξετε την ημέρα της συνεδρίασης. Παράλληλα, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.