Μάκης Παπαδόπουλος: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι «παιχνιδάκι» της Διοίκησης Μουριάδη

Η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» θα απέχει από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου. Με επιστολή στη Διοίκηση του Δήμου και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εξηγεί τους λόγους

Με επιστολή στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» και ο επικεφαλής της, Μάκης Παπαδόπουλος εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα απέχουν από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, ενώ καλούν τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη «να μην κάνει “παιχνιδάκι” και “λάστιχο” το Δημοτικό Συμβούλιο».

Η επιστολή του Τόπου της Ζωής μας

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας θα απέχει από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2024, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τακτική σας κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις να παραβιάζετε τις ημέρες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν οριστεί με δική σας απόφαση (δηλ. Δευτέρα ή Τετάρτη).

Το τελευταίο διάστημα, έχετε κάνει συνεδριάσεις σε όλες σχεδόν τις ημέρες της εβδομάδας εκτός από την Δευτέρα (!) που εσείς αποφασίσατε να γίνονται οι τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα με την πρακτική σας αυτή στον προγραμματισμό της επαγγελματικής και οικογενειακής δραστηριότητας των Δημοτικών Συμβούλων.

Είναι επίσης απαράδεκτο ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο Προϋπολογισμός του 2024, να συζητείται «άρον άρον» και με συνοπτικές διαδικασίες σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, στις 8.00 το βράδυ (!), επειδή η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας καθυστέρησε εδώ και δύο μήνες να πράξει το αυτονόητο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες σε ολόκληρο τον Δήμο και φυσικά στις πληρωμές του προσωπικού του Δήμου!

Δυστυχώς, η τακτική σας αυτή έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε «παιχνιδάκι» του Δημάρχου και τις διαδικασίες σε «λάστιχο» που το τραβάτε εσείς όπως θέλει ο Δήμαρχος, αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους!

Ως εκ τούτου, σας δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την αποψινή κατεπείγουσα 7η συνεδρίαση 2024 του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε λόγω ανειλημμένων και προγραμματισμένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Βέβαια, έχουμε ήδη τοποθετηθεί στη Δημοτική Επιτροπή για τον Προϋπολογισμό του 2024, τον οποίο έχουμε καταψηφίσει για τους εξής λόγους:

  • Η Δημοτική Αρχή έχει επιβάλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας από 60% έως 150% σε βάρος των δημοτών
  • Η Δημοτική Αρχή έχει μειώσει τον προϋπολογισμό για την κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων δημοτών μας
  • Η Δημοτική Αρχή έχει μειώσει τα χρήματα σε πολύ σημαντικά τεχνικά έργα (π.χ. ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις αθλητικών υποδομών, συντηρήσεων σχολικών κτιρίων και αυλών) για την ποιότητα ζωής των δημοτών στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου
  • Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την «πολιτική» κατασπατάλησης των χρημάτων του Δήμου και των δημοτών σε αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Κύριε πρόεδρε, ελπίζουμε με την αποχή μας να κατανοήσετε ότι ο ρόλος σας είναι να διαφυλάσσετε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην επιτρέπετε στον Δήμαρχο να κάνει «παιχνιδάκι» και «λάστιχο» το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, παρακαλούμε να διαβάσετε την επιστολή μας στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να λάβει γνώση.