Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στη βράβευση του διορισμένου από τη Χούντα δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίου…

Κατηγορηματικά αντίθετη η παράταξη του Χρήστου Ποτόλια στην προοπτική της βράβευσης του πρώην δημάρχου από τον Δήμο Καβάλας, μαζί με τον Λευτέρη Αθανασιάδη

Απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει τη μεθόδευση βράβευσης του Ευάγγελου Ευαγγελίου από τον Δήμο Καβάλας, η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε ανακοίνωση της η παράταξη του Χρήστου Ποτόλια, τονίζεται η προβολή του έργου του διορισμένου από του Χούντα Δημάρχου (σ. σ. σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης δεν τον κατονομάζει) καλλιεργεί απαράδεκτα αντιδραστικά αντανακλαστικά στους δημότες

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Είναι πραγματικά εξωφρενικό και καταδικαστέο χρόνια τώρα, το σύνολο διαχρονικά των παρατάξεων, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης και των διοικήσεων στον δήμο μας, ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται με την ανάδειξη και την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της πόλης και των χωριών, δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλουν το “έργο” του εκλεκτού του δικτάτορα Παπαδόπουλου, διορισμένου δημάρχου της πόλης, καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο απαράδεκτα αντιδραστικά αντανακλαστικά στους δημότες. Τακτική και συμπεριφορά που ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται όλοι αυτοί βάζουν τη χούντα και τον Παπαδόπουλο από την πίσω πόρτα.

Τελευταία αφορμή για να “τιμηθεί” ο διορισμένος εκλεκτός της χούντας, ήταν επιστολή συνδημότη μας, με την οποία καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πρωτοβουλίες για να τιμήσει δύο δημάρχους, τον Αθανασιάδη και τον εκλεκτό της χούντας. Μπορεί να έχει κάποιος ενστάσεις για το σύνολο της πολιτικής του κ. Αθανασιάδη και ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε, ωστόσο αποτελεί πραγματικά εκτροπή και πρόκληση να “σταθούν” στο ίδιο βάθρο ο Αθανασιάδης που εκλέχθηκε για τρεις θητείες, με τον διορισμένο της χούντας.

Οι δικαιολογίες που ψελλίζουν χρόνια τώρα, είναι το “έργο” που έκανε ο διορισμένος εκλεκτός της χούντας. Γνωρίζουν βέβαια ότι το έργο αυτό οραματιστήκαν και μελέτησαν (ήδη από το 1937) προηγούμενες εκλεγμένες δημοτικές αρχές, μεταξύ τους και η δημοτική αρχή με δήμαρχο τον αγωνιστή αείμνηστο Τσολάκη. Αυτή τη δημοτική αρχή, δήμαρχο, αντιφασίστες και κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους, κατάργησε και έστειλε στην εξορία η χούντα, για να τοποθετήσει τον εκλεκτό της, που ολοκλήρωσε το έργο, λες και οι προηγούμενοι δεν θα το έκαναν αν δεν τους έστελναν στα ξερονήσια …

Με αυτό τον τρόπο οδηγούν σε ένα πρωτοφανές ξέπλυμα της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας, η οποία μάτωσε τον ελληνικό λαό, φυλάκισε, εξόρισε, βασάνισε, και δολοφόνησε ακόμα και αντιφασίστες μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την ίδια περίοδο που διόριζε τον εκλεκτό της επικεφαλής στο δήμο.

Η επτάχρονη δικτατορία είναι καταδικασμένη στη συνείδηση όλου του ελληνικού λαού γιατί, μεταξύ άλλων, μετέτρεψε τα δημοτικά συμβούλια σε στυλοβάτες του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης. Κάθε τίμιος αγωνιστής έχει ευθύνη να απομονώνει το φασισμό, το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τις αντιδραστικές κρυφοφιλοχουντικές εκδηλώσεις όπου κι αν συμβαίνουν αυτές και με όποιο τρόπο.

Καλούμε τους Καβαλιώτες να γυρίσουν την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ανέχονται – προωθούν τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές, με τις οποίες επιχειρείται και με αυτό τον τρόπο και στην πόλη μας, να ξαναγραφτεί η ιστορία, δεν το ανεχόμαστε…..

Θα φέρουν μεγάλες ιστορικές ευθύνες η σημερινή διοίκηση και όσες από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις ή φορείς, τιμήσουν εκλεγμένο δήμαρχο, με τον εκλεκτό της χούντας. Να προβληματιστούν σοβαρά και να μην προκαλέσουν τα δημοκρατικά αισθήματα των Καβαλιωτών.

Σημ.: Οι δικαιολογίες περί “καλού ανθρώπου”, αποτελούν πρόσχημα γιατί η χούντα, την οποία δεν καταδίκασε ούτε εκ των υστέρων, ήταν μια απαίσια και απεχθής φασιστική δικτατορία…»!