Λαϊκή Συσπείρωση: «Ρεκόρ» (με 19 άτομα) στις προσλήψεις προσωπικού του Δήμου Καβάλας

Έντονη αντίδραση της δημοτικής παράταξης στην ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής να ζητήσει αυτό τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων για τα έτη 2025-2028

Την έντονη και δεικτική αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης προκάλεσε η ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας να ζητήσει την πρόσληψη μόλις 19 ατόμων για τα έτη 2025-2028! Η παράταξη του Χρήστου Ποτόλια μιλάει για ρεκόρ μειωμένων απαιτήσεων από το κεντρικό κράτος και δεσμεύεται να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Παρά το γεγονός ότι το μόνιμο προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια ο δήμος μας ζητά την πρόσληψη μόνο 19 ατόμων, για τα έτη 2025,2016,2027, 2028!

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου παρουσιάστηκε και ψηφίσθηκε ομόφωνα με Α.Π.: 8212/ 21/03/2024, από τη συμπολίτευση και την “αντιπολίτευση”,  όργανο στο οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει εκλεγμένο εκπρόσωπο της, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το διάστημα 2025-2028. Σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους του Νομού μας, με τεράστια κενά, Δημοτική Αρχή και “αντιπολίτευση” ζητούν από το κεντρικό κράτος μόνο 19 άτομα (4 για το 2025, 6 για το 2026, 3 για το 2027, 6 για το 2028)!!!

Πρόκειται για ρεκόρ μειωμένων απαιτήσεων από το κεντρικό κράτος. Αποτελεί αντιλαϊκή επιλογή Διοίκησης-“αντιπολίτευσης”, που έχουν στην πολιτική τους την περαιτέρω αποψίλωση των υπηρεσιών από μόνιμα εργαζόμενους ώστε να επεκταθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να διευκολυνθεί η άλωση του Δήμου από ιδιώτες εργολάβους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες των συνδημοτών μας, για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα “πουλάνε” οι εργολάβοι, καθώς και για το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων των εργολαβικών εργαζόμενων, αλλά και για αυτό των μόνιμων υπαλλήλων του δήμου, που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά. Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα αφού θα συμβαίνει το παράδοξο εργαζόμενοι μόνιμοι στα απορριμματοφόρα με ωράριο έξι ωρών και δικαίως λόγω επικίνδυνης και δύσκολης δουλειάς, να βρίσκονται στο ίδιο πόστο δίπλα σε εργολαβικούς με ωράριο από ήλιο σε ήλιο και …..δικαίως γιατί έτσι συμφέρει στον εργοδότη τους.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι σήμερα έχουν αυξηθεί οι αρμοδιότητες των δήμων και φυσικά του δικού μας. Οι θέσεις εργαζόμενων στο δήμο μας, σύμφωνα με το οργανόγραμμα είναι 581 και έπρεπε να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό. Από αυτές τις θέσεις καλύπτονται μόνο οι 252 και αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση τουλάχιστον 329 προσλήψεις, ζητούν διοίκηση και “αντιπολίτευση” μόνο 19 (!!!).

Το σχετικό θέμα, μάλιστα, δεν πρόκειται καν να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού το απαγορεύει η συγκεντρωτική-“δημοκρατική” λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Διοίκησης.

Χωρίς δικαίωμα ψήφου στη Δημοτική Επιτροπή, καταψηφίζουμε την απαράδεκτη απόφαση. Απαιτούμε προγραμματισμό ο οποίος να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.

Δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα για συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αν δεν το πράξει η διοίκηση.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, να σταματήσει η απαράδεκτη ομηρία των εκατοντάδων εργατών του Δήμου με τις ολιγόμηνες συμβάσεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».