Δήμος Καβάλας: «Πράσινο φως» στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη του Περιγιαλίου

Η ΣΒΑΑ που έχει προϋπολογισμό 15.100.000 ευρώ εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλου Τοψίδη, εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΣΒΑΑ) 2021-2027 του Δήμου Καβάλας και πιο συγκεκριμένα της περιοχής Περιγιαλίου, συνολικού προϋπολογισμού 15.100.000 ευρώ.

«Καβάλα 2030: Μια πόλη ανθεκτική, συμπεριληπτική και κλιματικά ουδέτερη»

Η ζώνη του Περιγιαλίου αποτελεί τον «οικιστικό πνεύμονα» της πόλης, όπου περιλαμβάνονται ουσιαστικά οι περιοχές επέκτασης του σχεδίου της. Βασική στόχευση αποτελεί η δημιουργία ενός ελκυστικού αστικού περιβάλλοντος, ώστε να λειτουργήσει ως ένας νέος αναπτυξιακός θύλακας υψηλών προδιαγραφών.

Δεδομένου ότι η περιοχή χρήζει πληθώρας τεχνικών και κοινωνικών υποδομών ως νεοενταχθείσα στο σχέδιο πόλεως, αποτελεί ιδανική ευκαιρία ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός αυτών, μέσω του συγκεκριμένου πολυτομεακού πλαισίου. Επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προστασία από περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, η ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής, η κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη και η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος εν γένει, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την διάχυση των πολλαπλασιαστικών οφελειών που θα προκύψουν στο σύνολο της πόλης.

(Δελτίο Τύπου)