Θόδωρος Μουριάδης: Τα Μουσεία της Καβάλας αποτελούν τους διαχρονικούς θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων-Τι είπε για το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καβάλας

Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αναδειχτούν οι κορυφαίες στιγμές του παρελθόντος μέσα από την ενίσχυση των Μουσείων επισήμανε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης στο μήνυμά του, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), τονίζοντας παράλληλα ότι σύντομα θα προστεθεί στο δυναμικό των Μουσείων του Δήμου και το Πολιτιστικό Κέντρο (Δημοτική Καπναποθήκη), προκειμένου να φιλοξενήσει το Λαογραφικό Μουσείο και τα έργα του Πολύγνωτου Βαγή.

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας

Τα μουσεία που βρίσκονται στον Δήμο Καβάλας (Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων, Λαογραφικό Μουσείο Νέας Καρβάλης, Μουσείο Προσφυγικού ελληνισμού, Μουσείο Καπνού, Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, Μουσείο Μωχάμετ Άλη) αποτελούν τους διαχρονικούς θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στις προθήκες τους φιλοξενούνται σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα, εικόνες προσώπων και γεγονότων και τα αποτυπώματα των προσφύγων, με τη μορφή αντικειμένων υψηλής καλλιτεχνικής και συναισθηματικής αξίας.

Σύντομα στους προαναφερόμενους χώρους πολιτισμού, θα προστεθεί και το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καβάλας (Δημοτική Καπναποθήκη), προκειμένου να φιλοξενήσει το Λαογραφικό Μουσείο και τα έργα του Πολύγνωτου Βαγή.

Ο Δήμος Καβάλας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξει τις κορυφαίες στιγμές του παρελθόντος του. Παράλληλα, εργάζεται άοκνα και για τη διάχυση αυτών των στοιχείων στη νέα γενιά της περιοχής μας.

Οφείλουμε, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, να φανούμε συνεπείς απέναντι σε όσους σφράγισαν με την πορεία και το έργο τους την ιστορία του τόπου μας.