Στο Δημαρχείο της Καβάλας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καλιακμάνης

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ

Με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Καλιακμάνη, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος στην Καβάλα, Κάρολο Παπαδόπουλο και την πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευστρατία Χριστοδούλου συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλη Λεμονίδη.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Δήμου Καβάλας για την επίλυση διαφορών προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την καθημερινότητα, και την προώθηση του σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύνολό τους χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να πετύχουν τους στόχους τους, λόγω και της μεταφοράς πολλών αρμοδιοτήτων προς τους δήμους, χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

Σχολιάζοντας τις επισημάνσεις του Δημάρχου Καβάλας ο κ. Καλιακμάνης παρατήρησε πως το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η αλλαγή του μοντέλου συνεργασίας μεταξύ κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε για να ικανοποιηθούν στο ακέραιο οι απαιτήσεις των πολιτών.

*Φωτογραφία: Κώστας Σαραϊδάρης