Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί: Το ταχυδρομείο στον Πρίνο λειτουργεί με έναν «ενοικιαζόμενο» υπάλληλο

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης της Θάσου για την πορεία απαξίωσης του καταστήματος των ΕΛΤΑ που θα οδηγήσει στο τελικό κλείσιμο του

Την απαξίωση του ταχυδρομείου στον Πρίνο της Θάσου που θα οδηγήσει στο κλείσιμο του καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί. Η παράταξη που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού με τους Δημήτρη Θεοδωρίδη και Γιάννη Παπαγεωργίου αφού τονίζει την χρησιμότητα της λειτουργίας του καταστήματος επισημαίνει ότι μετά τη συνταξιοδότηση των δύο υπαλλήλων του, προσλήφθηκε στη θέση τους ένας «ενοικιαζόμενος» υπάλληλος, χωρίς υπογραφή σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, που δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης-Πάμε Μαζί

«Όχι στην υπολειτουργία του Ταχυδρομείου Πρίνου και στο μεθοδευμένο στόχο κλεισίματός του»

«H Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και την πλήρη αντίθεσή της στο γεγονός της υπολειτουργίας και του μεθοδευμένου στόχου από πλευράς της διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο του Ταχυδρομείου στον Πρίνο-Θάσου.

Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική επιβάλλει τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση οργανισμών, αφού πρώτα τους υποβαθμίζει και τους απαξιώνει, όπως τα ΕΛΤΑ, που κατά το παρελθόν είχαν κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα, με μοναδικό κριτήριο αυτής της επιλογής τη δημιουργία υπερκερδών προς όφελος  μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία, αντί να εξασφαλίσει σε μια νησιωτική κοινωνία εκείνες τις υπηρεσίες και τις υποδομές που εξυπηρετούν τις ανάγκες της, φροντίζει αντίθετα να συνεχίσει την αποψίλωση της Θάσου από υπηρεσίες, αφού η υπολειτουργία και το μελλοντικό κλείσιμο του Ταχυδρομείου Πρίνου είναι η συνέχεια του «λουκέτου» δημόσιων υπηρεσιών, όπως η ΔΟΥ και το ΙΚΑ Θάσου.

Να σημειωθεί ότι το Ταχυδρομείο Πρίνου, το οποίο κινδυνεύει να κλείσει, είναι η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί στην κεντρική περιοχή της Θάσου και προσφέρει υπηρεσίες ταχυδρομικού έργου αλλά και διεκπεραίωσης τραπεζικών συναλλαγών λόγω σύμβασης με την τράπεζα Eurobank, εξυπηρετώντας τους κατοίκους των κοινοτήτων Πρίνου, Ραχωνίου, Σωτήρος και Καλλιράχης αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο.

Τον τελευταίο όμως χρόνο, μετά τη συνταξιοδότηση των δύο μόνιμων υπαλλήλων του Ταχυδρομείου Πρίνου (του Προϊσταμένου μάλιστα πρόσφατα με «εθελούσιο» πρόγραμμα εξόδου στο οποίο έχει προχωρήσει η διοίκηση των ΕΛΤΑ), έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των κατοίκων, αφού στη θέση τους έχει προσληφθεί μόνο ένας εργαζόμενος και αυτός μάλιστα χωρίς υπογραφή σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, αλλά ως «ενοικιαζόμενος».  Οι συνέπειες είναι πολλαπλές, δηλ. το Ταχυδρομείο Πρίνου υποβιβάστηκε σε ταχυδρομική Θυρίδα του Ταχυδρομείου Λιμένα, το ταχυδρομικό έργο εκτελείται ορισμένες ώρες και ημέρες εκ περιτροπής, άλλοτε εντός του χώρου του Ταχυδρομείου και άλλοτε στα 4 χωριά με τους οικισμούς τους, και οι τραπεζικές συναλλαγές έπαψαν να εκτελούνται από τις 5 Ιουλίου 2021, αφού ο «ενοικιαζόμενος» εργαζόμενος δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές. Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι συνταξιούχοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες καταθέτες να αναγκάζονται να μετακινούνται στο κατάστημα της Eurobank στο Λιμένα. Να σημειωθεί ότι η θυρίδα της Eurobank, που λειτουργούσε για πολλά χρόνια στο Ταχυδρομείο Πρίνου, είχε πάνω από 5.000 τραπεζικές συναλλαγές ετησίως!!!

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ Θάσου  αλλά και στους κατοίκους της περιοχής και τους καλούμε να παλέψουμε κόντρα σε αυτή την εξέλιξη, που αυξάνει την ανεργία, προσθέτει δυσκολίες στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων και γενικότερα «ερημοποιεί» μια ευρεία περιοχή του νησιού μας.

Όλοι μαζί να απαιτήσουμε από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ και από την κυβέρνηση την πλήρη στελέχωση σε προσωπικό του Ταχυδρομείου Πρίνου ούτως ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής».