Νέα ανακοίνωση του TAP για τα έργα στις «Καρυδιές»

Η εταιρία καλεί τους διαμαρτυρόμενους να σεβαστούν την κείμενη νομοθεσία και να αποχωρήσουν από το εργοτάξιο

«Το πρωί της Πέμπτης, 30 Αυγούστου 2018 και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ομάδα μη εξουσιοδοτημένων ατόμων εισήλθε στη Ζώνη Εργασίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στη θέση «Καρυδιές» στον κάμπο των Φιλίππων.

Δεδομένων των παραπάνω συνθηκών και για λόγους ασφαλείας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του εργοταξίου, τους εργαζόμενους και διαμαρτυρόμενους, καθώς επίσης και τις αρχαιολογικές εργασίες που εκτελούνται στο σημείο, μέρος των έργων που πραγματοποιούνταν στην περιοχή με μηχανικά μέσα διακόπηκαν προσωρινά.

Ο ΤΑΡ επαναλαμβάνει ότι οι εργασίες καθ’ όλη τη διαδρομή των 550χλμ. της ελληνικής όδευσης του αγωγού, συμπεριλαμβανομένης της συγκεκριμένης περιοχής, πραγματοποιούνται με βάση την κείμενη νομοθεσία, τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και ορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας του Έργου, καθώς και τις σχετικές άδειες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές.

Η υγεία και η ασφάλεια αποτελούν την Νο1 προτεραιότητα του ΤΑΡ και ένας από τους σημαντικότερους κανόνες ασφαλείας μας είναι ότι κανείς δεν εισέρχεται σε εργοτάξιο χωρίς άδεια. Η παρούσα ανακοίνωση επιβεβαιώνει την ανάγκη όλα τα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να αποχωρήσουν από το εργοτάξιο και να μην εισέλθουν ξανά, για την ασφάλεια όλων στο πεδίο και την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων. Ο ΤΑΡ σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των ατόμων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, αρκεί να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες ασφαλείας».

Δελτίο Τύπου