Νέος πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου ΑΜ-Θ ο Γιώργος Γκαϊντατζής

Ο Καβαλιώτης Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκριτείου στο «τιμόνι» του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου στη θέση του Μάνου Κουτράκη

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το Νέο Έτος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος.

Σε αυτήν τη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Φορέα. Ο νέος Πρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, ο Αν. Καθηγητής Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Γκαϊντατζής, καλωσόρισε τα νέα μέλη και ευχαρίστησε θερμά τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τον Δρ. Μάνο Κουτράκη (Διευθυντής Ερευνών ΕΛΓΟ-ΙΝΑΛΕ και απερχόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Δ.) για τη συμβολή τους στο έργο του Φορέα όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Γκαϊντατζής ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας και ο αναπληρωτής του κ. Παπασπυρόπουλος Κωνσταντίνος, ο κ. Βαφείδης Παναγιώτης (Δασολόγος-Δασοπόνος) ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, ο κ. Κατρατζή Μουσταφά ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Μπαξεβανίδης Παναγιώτης (Γεωτεχνικός – Γεωπόνος) ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο κ. Τσολακίδης Βασίλειος (Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αβδήρων) ως εκπρόσωπος των εμπλεκομένων Δήμων.

Από τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν ο κ. Αμοιρίδης Μιχαήλ, ο κ. Γκαντής Θεόδωρος, ο κ. Καμπάς Γεώργιος και ο απερχόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Δρ. Μάνος Κουτράκης.

Ακολούθησε απολογισμός των δράσεων για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Θάσου, για τα έτη 2010-2018.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, με τις ευχές όλων για ένα καλύτερο μέλλον για τους Φορείς Διαχείρισης Π.Π. και κατ’ επέκταση για ένα καλύτερο μέλλον για τις προστατευόμενες περιοχές, ενώ αμέσως μετά συνεδρίασε το νέο Δ.Σ. με τη νέα του σύνθεση.