O Χρήστος Ζερεφός Επίτιμος Διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ

Ο Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας είναι μια παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα στο επιστημονικό πεδίο της Ατμοσφαιρικής Φυσικής

Σε Eπίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζηδάκι» στην Ξάνθη.

Ο Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός είναι μια παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα στο επιστημονικό πεδίο της Ατμοσφαιρικής Φυσικής.

Διετέλεσε Καθηγητής της Ατμόσφαιρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η έρευνά του αφορά σε περιβαλλοντικά προβλήματα παγκόσμιας τάξης μεγέθους όπως το στρώμα του όζοντος, τα θερμοκηπιακά αέρια, η κλιματική κρίση, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία, στην προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και στην εφαρμογή μέτρων για την πρόληψη της περαιτέρω επιδείνωσης τους. Είναι επί δεκαετίες συγγραφέας και κριτής στις περισσότερες επιστημονικές εκθέσεις του WMO και του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.