Καβάλα: Μια… καρακάξα η αιτία της γενικευμένης διακοπής ρεύματος

Το πτηνό έβγαλε εκτός λειτουργίας τον έναν από τους δύο μετασχηματιστές στον υποσταθμό της Καβάλας στο Περιγιάλι

Μια… καρακάξα ήταν η αιτία της διακοπής ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές του Νομού Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 [διαβάστε εδώ], καθώς προκάλεσε βραχυκύκλωμα, βγάζοντας εκτός λειτουργίας τον έναν από τους δύο μετασχηματιστές στον υποσταθμό της Καβάλας στο Περιγιάλι.

Το περιστατικό το επισήμανε ο τεχνικός του ΑΔΜΗΕ Αλέξης Γούλας με ανάρτησή του στην ομάδα του Facebook ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ και με σχετική φωτογραφία αρχείου:
«Πολλές φορές ένα αναπάντεχο γεγονός δημιουργεί προβλήματα. Έτσι και σήμερα μια καρακάξα που βρέθηκε σε λάθος σημείο, δυστυχώς γι’ αυτήν, έβγαλε εκτός λειτουργίας τον έναν από τους δύο μετασχηματιστές στον υποσταθμό Καβάλας στο Περιγιάλι, στερώντας μεγάλο κομμάτι του νόμου από την πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και χειριστής του ΑΔΜΗΕ βρέθηκαν αμέσως στον υποσταθμό, εντόπισαν το πρόβλημα, έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες και επανατροφοδότησαν τον μετασχηματιστή αποκαθιστώντας την βλάβη σχετικά γρήγορα. Αν και η φωτογραφία είναι παλαιότερη κάτι παρόμοιο συνέβη και σήμερα».