Το «Αστέρι της Βηθλεέμ» θα εμφανιστεί στον ουρανό για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα φαίνεται πως απέχουν λιγότερο από το πλάτος ενός «γεμάτου» φεγγαριού-Πότε θα λάβει χώρα το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο

Ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος θα εμφανιστούν πιο κοντά ο ένας στον άλλον στον νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων, σε μια προσέγγιση που θα συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια, λένε οι αστρονόμοι.

Και οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλο από τις αρχές του καλοκαιριού και θα εμφανιστούν σχεδόν ως ένας «διπλός πλανήτης» στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Στην κοντινότερη θέση τους μετά από πολλές εκατοντάδες χρόνια, οι δύο πλανήτες θα φαίνεται πως απέχουν λιγότερο από το πλάτος ενός «γεμάτου» φεγγαριού, από το χειμερινό ηλιοστάσιο και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο Γερμανός αστρονόμος, Γιοχάνες Κέπλερ, έγραψε το 1614 ότι πίστευε πως το «Αστέρι της Βηθλεέμ» στην ιστορία της Γέννησης θα μπορούσε να ήταν «σύνοδος του Δία και του Κρόνου».

Παρόλο που η Αφροδίτη δεν θα είναι ορατή ως μέρος της διάταξης των πλανητών του 2020, θα εξακολουθεί να αποτελεί ένα εντυπωσιακό αστρονομικό θέαμα, με όσους βρίσκονται στον Ισημερινό να έχουν την καλύτερη θέα, ωστόσο η «σύνοδος» θα είναι ορατή και σε άλλα μέρη του κόσμου.

*Πηγή: Northmeteo.gr